NISSAN AUTOMOBILI – iskustva i savjeti pri kupovini

Datum:

Share post:

Automobili japanskog brenda Nissan spadaju među najpopularnije širom svijeta. Ova auto-kompanija, koja godišnje proizvede oko 5 miliona jedinica vozila, druga je po veličini u Japanu (iza Toyote), a šesta na globalnom tržištu.

Mnogi vozači rado biraju Nissan vozila, prije svega jer se radi o veoma pouzdanim modelima, što i ne treba da čudi s obzirom na to da su svi upoznati kakva je japanska posvećenost.

Ukoliko ste i vi u procesu zamjene automobila i želite da nabavite sebi neko Nissan vozilo, onda je važno da se detaljno upoznate sa specifikacijama i karakteristikama ovih automobila.

 
Zbog toga vam predstavljamo nekoliko savjeta i iskustva dosadašnjih vlasnika ovih vozila, koja će vam sigurno pomoći da se što lakše odlučite da li je Nissan automobil za vas i ako jeste koji tačno model.

Koji sve modeli Nissan automobila postoje i u čemu je razlika?

Kompanija Nissan u svom portfoliju ima veliki broj dobrih modela, koji se veoma uspješno prodaju na tržištu širom svijeta. Svakako u poslednje vreme jedan od najpopularnijih jeste Nissan Qashqai, a osim dobrih performansi ono što posebno ističe ovaj automobil jeste činjenica da su SUV modeli trenutno i te kako traženi na tržištu.

Kada je u pitanju Nissan Qashqai iskustva ljudi koji su imali prilike da voze ovaj model svjedoče o tome da se radi o izuzetno pouzdanom i vrlo sigurnom autu za vožnju. Nissan Qashqai model krasi i dobra udobnost unutar samog vozila, kao i odličan estetski dizajn, što dodatno doprinosi popularnosti ovog modela.

Još jedan SUV model iz Nissan porodice koji vozači rado biraju jeste Nissan Juke, koji takođe može da se pohvali odličnim performansama i sjajnom upravljivošću. Naravno, radi se modelima koji su nešto skuplji i ne možemo reći da su za svačiji džep, ali su u pitanju automobili u čiju kupovinu vrijedi uložiti novca.

 
Svakako postoji i znatno jeftinije opcije, a tu se prije svega misli na polovna vozila koja dolaze s početka 21. vijeka ili ranije. Kako je dugovečnost generalno odlika japanskih automobila, tako i Nissan vozila mogu trajati veoma dugo, ukoliko se redovno održavaju. U tom slučaju modeli Micra, Almera, Tiida, Pulsar, Altima i Primera mogu biti vaš izbor.

Kako odabrati Nissan automobil u skladu sa potrebama?

Prije kupovine svakog automobila važno je da znate čemu će vam on koristiti, odnosno kakve su vaše svakodnevne potrebe i u čemu ćete se osjećati najugodnije dok vozite. Ukoliko vam je potreban mali gradski automobil, za ugodnu vožnju u gradskim uslovima, onda je Nissan Micra idealan izbor za vas.

U pitanju je veoma pouzdan model, koji se odlikuje visokom sigurnosti u vožnji, pa nema sumnje da ćete se osjećati i te kako bezbjedno, vozeći ovaj auto. Postoji nekoliko generacija Micra automobila, pa se samim tim oni s početka stoljeća mogu naći po veoma povoljnim cijenama.

Ako vam je potreban mali porodični automobil sjajan izbor biće Nissan Almera ili Nissan Pulsar. Odlikuje ih odlična sigurnost u vožnji i prijeko potrebna udobnost. U ovoj kategoriji vozila nalazi se i Nissan Tiida, međuitm recenzije dosadašnjih vlasnika nisu se pokazale baš najbolje.

S druge strane ako vam je potreban veliki porodični auto sjajan izbor je Nissan Primera, izuzetno prostran i komforan auto, koji će zadovoljiti kriterijume čak i najzahtjevnijih vozača. Tu je i Nissan Altima, ali iskustva vozača pokazuju da je riječ o slabije kvalitetnom modelu.

Naravno, u veoma popularnoj SUV kategoriji dominiraju gorepomenuti Nissan Qashqai i Nissan Juke, koji su i među najprodavanijim vozilima

Na šta obratiti pažnju pri kupovini Nissan automobila

Estetski ugođaj jeste bitan i nemojte sumnjati da će vam skoro svaki Nissan model to i ponuditi. Međutim, još važnija stvar jesu performanse samog automobila, a prije svega njegova pouzdanost i bezbjednost na drumu.

Zbog toga vam savjetujemo da ukoliko želite Nissan vozilo, birate one sa dokazanim kvalitetima na tržištu (Qashqai, Juke, Micra, Almera, Pulsar, Primera), jer vas ova vozila u najvećem broju slučajeva neće neprijatno iznenaditi.

Svjesni smo da cijena vozila igra veliku ulogu prilikom izbora modela, ali svakako imajte na umu da ulaganje u automobil predstavlja dugoročnu investiciju, i ako sada kupite dobar auto sigurno će vas godinama služiti. Zbog toga uvijek pametno birajte kvalitetnije Nissan modele i sigurno se nećete pokajati.

Dešavanja u  Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...

SPC slavi Svetog Jakova Persijanca

Na današnji dan crkva slavi Svetog Jakova Persijanca, hrišćanskog mučenika i svetitelja koji je živeo u 5. veku. Pravoslavni...

Proglašen najljepši automobil u 2023.

Polestar 4 je osvojio prestižnu nagradu za najljepši dizajn proizvodnog automobila u 2023. Ovu nagradu dodijelio je žiri sastavljen...