U Srpskoj PROIZVEDEN TUNEL za dezinfekciju

Datum:

Share post:

Republika Srpska dobila je tunel za dezinfekciju, koji olakšava borbu protiv virusa, a raduje činjenica što je ovaj projekat realizovala domaća kompanije „Kosmos“.

Tunel za dezinfekciju, koji olakšava borbu protiv virusa korona, funkcioniše na principu senzora i potpuno jebezbjedan za zdravlje ljudi, a njegova osnovna namjena je dezinfekcija svega što kroz njega prođe. Osobe i predmeti koji prođu kroz ovaj tunel mogu biti sigurni da su potpuno dezinfikovani.

Radi se o projektu banjalučke kompanije „Kosmos“ koji može biti plasiran i na inostrano tržište jer ima sve neophodne karakteristike.

„Proizvod je rezultat naše pameti i postoje sve tehničke karakteristike i CE znak da se isti može plasirati na treća tržišta“, rekao je direktor „Kosmosa“ Dušan Vještica.

Prije međunarodnog tržišta, ovaj tunel za dezinfekciju biće postavljen u Banjaluci, jer bi prvi mobilni tunel uskoro trebao da bude doniran UKC Republike Srpske. Ovaj projekat dokazuje da je „Kosmos“ sposoban da se u kratkom roku prilagodi potrebama tržišta, projektuje i izradi nove stvari.

Okvirna cijena tunela za dezinfekciju, bez solarnog napajanja, je oko 20 hiljada maraka. U „Kosmosu“, dodaju da neće stati na ovom projekti, jer sa kompanijom „Teokraft“ iz Rusije nastavljaju saradnju i planiraju proizvodnju filtera za pročišćavanje vazduha.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...