U Srpskoj PROIZVEDEN TUNEL za dezinfekciju

Datum:

Share post:

Republika Srpska dobila je tunel za dezinfekciju, koji olakšava borbu protiv virusa, a raduje činjenica što je ovaj projekat realizovala domaća kompanije „Kosmos“.

Tunel za dezinfekciju, koji olakšava borbu protiv virusa korona, funkcioniše na principu senzora i potpuno jebezbjedan za zdravlje ljudi, a njegova osnovna namjena je dezinfekcija svega što kroz njega prođe. Osobe i predmeti koji prođu kroz ovaj tunel mogu biti sigurni da su potpuno dezinfikovani.

Radi se o projektu banjalučke kompanije „Kosmos“ koji može biti plasiran i na inostrano tržište jer ima sve neophodne karakteristike.

„Proizvod je rezultat naše pameti i postoje sve tehničke karakteristike i CE znak da se isti može plasirati na treća tržišta“, rekao je direktor „Kosmosa“ Dušan Vještica.

Prije međunarodnog tržišta, ovaj tunel za dezinfekciju biće postavljen u Banjaluci, jer bi prvi mobilni tunel uskoro trebao da bude doniran UKC Republike Srpske. Ovaj projekat dokazuje da je „Kosmos“ sposoban da se u kratkom roku prilagodi potrebama tržišta, projektuje i izradi nove stvari.

Okvirna cijena tunela za dezinfekciju, bez solarnog napajanja, je oko 20 hiljada maraka. U „Kosmosu“, dodaju da neće stati na ovom projekti, jer sa kompanijom „Teokraft“ iz Rusije nastavljaju saradnju i planiraju proizvodnju filtera za pročišćavanje vazduha.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Skoro 500 000 KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini

POJEO VUK MAGARCA Skoro pola miliona KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini Skupštinska većina u Bijeljini snosi odgovornost zbog...

Sa tržišta povučeno 99 bicikala za djecu

Sa tržišta BiH povučeno je 99 bicikala za djecu jer su provedena istraživanja pokazala da nisu bezbjedna, saopštila...

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...