U Srpskoj PROIZVEDEN TUNEL za dezinfekciju

Datum:

Share post:

Republika Srpska dobila je tunel za dezinfekciju, koji olakšava borbu protiv virusa, a raduje činjenica što je ovaj projekat realizovala domaća kompanije „Kosmos“.

Tunel za dezinfekciju, koji olakšava borbu protiv virusa korona, funkcioniše na principu senzora i potpuno jebezbjedan za zdravlje ljudi, a njegova osnovna namjena je dezinfekcija svega što kroz njega prođe. Osobe i predmeti koji prođu kroz ovaj tunel mogu biti sigurni da su potpuno dezinfikovani.

Radi se o projektu banjalučke kompanije „Kosmos“ koji može biti plasiran i na inostrano tržište jer ima sve neophodne karakteristike.

„Proizvod je rezultat naše pameti i postoje sve tehničke karakteristike i CE znak da se isti može plasirati na treća tržišta“, rekao je direktor „Kosmosa“ Dušan Vještica.

Prije međunarodnog tržišta, ovaj tunel za dezinfekciju biće postavljen u Banjaluci, jer bi prvi mobilni tunel uskoro trebao da bude doniran UKC Republike Srpske. Ovaj projekat dokazuje da je „Kosmos“ sposoban da se u kratkom roku prilagodi potrebama tržišta, projektuje i izradi nove stvari.

Okvirna cijena tunela za dezinfekciju, bez solarnog napajanja, je oko 20 hiljada maraka. U „Kosmosu“, dodaju da neće stati na ovom projekti, jer sa kompanijom „Teokraft“ iz Rusije nastavljaju saradnju i planiraju proizvodnju filtera za pročišćavanje vazduha.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zaključci Predsjedništva PDP: Za 15 dana prijedlog za gradonačelnika Banjaluke

Predsjedništvo PDP smatra da aktuelna vlast u Republici Srpskoj i na nivou zajedničkih institucija BiH ništa ne čini...

BIJELJINA: Predivno veče u Dvorovima uz bogat kulturno-umjetnički program (foto)

U Svetosavskom domu u okviru Hrama svetog velikomučenika Prokopija u Dvorovima obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika.Učestvovali su bivši...

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...

Uskoro saobraćajni znakovi „divljač na putu“ na svim rizičnim lokacijama u Srpskoj

Lovački savez Republike Srpske obavještava korisnike lovišta u Republici Srpskoj da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti...