U prostorijama kompanije „Orao“ Bijeljina potpisan novi Kolektivni ugovor o radu

Datum:

Share post:

Dana 23.05.2023. godine u prostorijama kompanije „Orao“ a.d. Bijeljina potpisan je novi Kolektivni ugovor.

Pregovaračke strane postigle su sporazum o novom Kolektivnom ugovoru o radu. Ovaj značajan događaj označava novu eru saradnje između uprave kompanije i sindikalne organizacije, koja će rezultirati poboljšanim uslovima rada za zaposlene.

Kolektivni ugovor je potpisan između uprave kompanije „Orao“ a.d. Bijeljina, predvođene v.d. direktora Mladenom Stojanovićem, i sindikalne organizacije “Orao” a.d. Bijeljina koju zastupa predsjednik Dragan Lontoš. Tokom cjelokupnog procesa pripreme i potpisivanja, generalni sekretar sindikata metalske industrije i rudarstva, Tane Peulić, je pratio događaje kao predstavnik granskog sindikata, uz ovlašćenje predsjednika sindikata metalska industrije i rudarstva dr Radenka Smiljanića.

Direktor kompanije “Orao” a.d. Bijeljina istakao je da: “Novi Kolektivni ugovor predstavlja veliki korak napred ka unapređenju uslova rada u kompaniji „Orao“ a.d. Bijeljina. Ovim Kolektivnim ugovorom će biti ostvareno povećanje plata, uz pravedniju i adekvatniju naknadu za rad, trud i zalaganje zaposlenih.

Potpisivanje ovog kolektivnog ugovora dio je dugoročne strategije razvoja kompanije, koja se zasniva na poštovanju i podršci zaposlenima. Uprava kompanije izražava zahvalnost sindikalnoj organizaciji na konstruktivnom dijalogu i spremnosti za postizanje obostrano prihvatljivih rješenja.”

Generalni sekretar sindikata metalska industrije i rudarstva je istakao da: “Novi kolektivni ugovor predstavlja snažan signal o održivom partnerstvu između uprave kompanije i sindikalne organizacije. Takođe, očekujem da će ovo postati model saradnje i u drugim kompanijama, jer se tako unapređuju radni uslovi i stvara pravičnije okruženje za sve zaposlene u industriji.”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: orao.aero

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ANA BRNABIĆ: Srbija će biti uz Srpsku dok je sveta i vjeka!

Važno je da se držimo zajedno i da smo u našem nacionalnom biću jedno, rekla je Ana Brnabić,...

DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj...

BANJAC: Srpski narod podiže glas protiv namjere da ga proglase genocidnim!

Srpski narod neće dati svoju slobodu, institucije, imovinu i Republiku Srpsku, poručio je predsjednik Narodne partije Srpske Darko...

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Srpska nije rezultat genocida nego odbrane od genocida

Milica Đurđević Stamenkovski, narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekla je da Trg Krajine nije večeras samo glavni gradski...