U Brčkom Milić i Popović potpisali sporazum o zajedničkom djelovanju na predstojećim izborima (foto)

Datum:

Share post:

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Brčko Siniša Milić i nezavisni poslanik u Skupštini Distrikta Đorđe Popović potpisali su danas sporazum o zajedničkom djelovanju na predstojećim opštim izborima.

Milić se zahvalio nezavisnom poslaniku Popoviću i svima koji podržavaju njegov rad na tome što su prepoznali važnost predstojećih izbora i odlučili da pruže podršku zajedničkim kandidatima koalicije za predsjednika Republike Srpske i  srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović kao i listu SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH i Narodnu Skupštinu Republike Srpske.

TESTNA REKLAMA

Milić, koji je i SNSD-ov kandidat za Narodnu Skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest, rekao je novinarima da je ovo veliki podstrek za stranku i pokazatelj da su politike SNSD-a koje su provođene u proteklom mandatnom periodu naišle na odobravanje  drugih političkih aktera u Brčko distriktu te da će uz njihovu pomoć ostvariti ubjedljivu pobjedu 2. oktobra.

Milić je podsjetio da SNSD u kontinuitetu vodi politiku podrške očuvanju ustavne pozicije Republike Srpske na prostoru distrikta Brčko, te interesa Republike Srpske i njenih državljana koji žive na ovom prostoru.

Komentarušiću jučerašnju izjavu Bakira Izetbegovića da je Brčko nešto što prekida kontinuitet Republike Srpske Milić je istakao da je politika SNSD-a na drugom stajalištu, a to je pozicija očuvanja interesa Republike Srpske na ovom području u skladu sa arbitražnom odlukom.

Milić je podsjetio da arbitražna odluka govori o Brčkom kao zajedničkom vlasništvu dva eniteta  u kojem se podjednako ostvaruju interesi i Republike Srpske i Federacije BiH.

„Mislim da je to  jedan princip koji može doprinijeti razvoju Brčko distrikta nasuprot ovih stavova koji u Brčkom vide kamen razdora, mjesto spoticanja ili prekida kontinuiteta“, istakao je Milić.

Nezavisni poslanik Đorđe Popović rekao je da podržava politiku kontinuiteta, očuvanja interesa Republike Srpske i njenih državljana u Brčko distrikta bez narušavanja bilo čijih prava, koju provodi SNSD svih ovih godina, jer se pokazala doborom.

Popović je pozvao svoje simpatizere da na predstojećim izborima podrže politiku SNSD-a i kandidate te stranke za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH , Milorada Dodika i Željku Cvijanović, kao i za  Narodnu Skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ebrcko.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...