U BIJELJINU stiglo šest Svetosavskih nagrada

Datum:

Share post:

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je Svetosavskom nagradom 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja učenika i djece u školskoj 2019/2020. godini.

Ove godine nagrade su stigle i u Bijeljinu. Naime, Bijeljina je nagrađena za sve četiri kategorije u okviru konkursa.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, dodjeljuje se istaknutim vaspitačima, stučnim saradnicima i nastavnicima za prethodnu radnu/školsku godinu kako bi se ukazalo na značaj i vrijednost poziva vaspitno-obrazovnih radnika u Republici Srpskoj i sa ciljem razvoja i unapređenja vaspitno-obrazovnog sistema u Republici Srpskoj.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za radnu 2019/2020. godinu su Biljana Arsenović i Desanka Pandilovski, vaspitačice zaposlene u JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina, kao i Goran Gašić, vaspitač u Dječijem vrtiću „Dragan i Zoran“ Bijeljina.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja su Branislav Milanović, nastavnik razredne nastave, zaposlen u OŠ „Meša Selimović“ u Janji i Ljiljana Đokić, nastavnik engleskog jezika, takođe zaposlena u OŠ „Meša Selimović“.

Dobitnik Svetosavske nagrade u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja za školsku 2019/2020. godinu je Nada Vasiljević, profesor matematike i programiranja, zaposlena u JU Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine.

Iz Dječijeg vrtića “Dragan i Zoran” ističu da su ponosni jer je Svetosavska nagrada stigla u njihov vrtić.

“Iako je dodeljena pojedincu, rezultat je rada svih zaposlenih. Svetosavska nagrada je najlepši poklon za 20 godina postojanja i najveća potvrda kvaliteta našeg rada. Čast je biti jedina privatna predškolska ustanova koja se može pohvaliti ovim priznanjem, a ujedno nam je to i dodatni motiv da u narednom periodu budemo još bolji”, poručeno je iz vrtića “Dragan i Zoran”.

Svečana manifestacija povodom dodjele Svetosavske nagrade biće upriličena putem televizijskog prenosa na programu Radio-televizije Republike Srpske 28. januara 2021. godine. Nagrada će ovogodišnjim dobitnicima biti dodijeljena na način prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i u skladu sa mjerama koje propisuju nadležne institucije.

​Dešavanja u Bijeljini
Izvor:desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Proizvođači imaju veće zalihe“ Snižene cijene PELETA i ogrevnog drveta u Srpskoj

Cijene peleta i ogrevnog drveta u Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako...

ĐUKIN: Dom zdravlja ove godine obilježava 30 godina postojanja (video)

Dom zdravlja Bijeljina ove godine obilježava jubilej - 30 godina postojanja. "Dom zdravlja Bijeljina se 1994. godine odvojio od...

Zemljotres u Crnoj Gori

Zemljotres jačine 2,7 Rihtera pogodio je Crnu Goru. Zemljotres je registrovan u 10.39 časova. Kako se navodi, epicentar potresa bio...

Otac Predrag Popović – Šta treba uraditi sa prošlogodišnjom čuvarkućom

Na Veliki petak običaj i vjera nalažu da jaja treba farbati rano ujutru na Veliki petak, ali neće...