VUČEVIĆ: Republika Srpska živi i živeće

Datum:

Share post:

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da ga ne plaši što je u ovom trenutku preuzeo dužnost premijera Srbije, ali da je svakako svjestan izazova koji predstoje.

Vučević je u intervjuu za današnje Novosti, odgovarajući na pitanje da li ga plaši to što i u premijersku fotelju sjeda u možda najteže vrijeme po Srbiju i srpski narod posle bombardovanja, rekao da se Srbija već dugo suočava sa velikim izazovima, da kulminacija tek slijedi, ali da vjeruje da ćemo „svi zajedno, predvođeni predsednikom Aleksandrom Vučićem, naposletku uspeti da pobedimo“.

Ističe da će nova Vlada Srbije biti vlada kontinuiteta, da će slijediti politiku Vučića i truditi se da mu na najbolji mogući način pomogne u ovim teškim vremenima i neravnopravnoj borbi koju vodi u međunarodnoj areni.

Na pitanje koliko je realno da Sarajevo Beogradu ispostavi račun za ratnu odštetu ako rezolucija o Sreberenici bude usvojena i da se na sličan potez sprema i Priština, Vučević kaže da ne sumnja da se o takvim postupcima razmišlja i u Sarajevu i u Prištini, kao što ne sumnja da takve ideje neće uroditi plodom.

-Žao mi je što se političke kaste i u Sarajevu i u Prištini konstano vraćaju na teme koje nas dele, a ne žele da razgovaraju o onme što može da nas poveže. Mi ćemo i dalje braniti naše nacionalno dostajanstvo i čuvati mir – istakao je Vučević.

Naveo je da Srbija poštuje integritet BiH i da će svako u Srbiji imati sagovornika ako želi da radi na jačanju dejtonske BiH, u kojoj će se poštovati slovo, a ne proizvoljni duh Dejtonskog mirovnog sporazuma i u kojoj će Republika Srpska moći da ostvaruje sva prava koja joj sleduju.

-Niko nam ne može zabraniti da volimo Republiku Srpsku. Niko nam ne može nametnuti krivicu ni stigmu genocidnog naroda… Republiku Srpsku ćemo pomagati, štititi i voleti kao niko drugi i kao nikoga drugoga, pa svidelo se to nekom u međunarodnoj zajednici ili ne. Republika Srpska živi i živeće, a Srbija će uvek biti uz nju – rekao je Vučević.

Osvrćući se na to što je Ohridski sporazum nedavno postao sastavni dio Poglavlja 35 u pristupnim pregovorima sa EU, Vučević je istakao da se Srbija nikada neće odreći Kosova i Metohije, ni po koju cenu i da to treba da bude jasno svima.

Dodao je da Srbija evropski put neće napuštati, jer je to u interesu njene privrede, infrastrukture, građana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...

Uspješna Srpska ’’dr Zlatko Maksimović’’ predala CiK prijavu za Lokalne izbore – za odbornike i za gradonačelnika Bijeljine

Uspješna Srpska ’’dr Zlatko Maksimović’’ predala je Centralnoj izbornoj komisiji prijavu za predstojeće lokalne izbore, za oba nivoa,...