Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac čestitao je predstojeći Vaskrs i poručio pravoslavnim vjernicima da im snaga vjere bude vodilja kroz sve životne situacije.

U čestitki upućenoj NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnim vjernicima povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, Banjac je naglasio da je Vaskrs vrijeme nade, obnove, zajedništva i praznik koji podsjeća na snagu vjere, ljubavi i oproštaja.

Banjac je naglasio da sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve neprekidno širi te vrijednosti među vjernicima, donoseći im duhovnu utjehu i hrabrost u svakodnevnim izazovima.

On je istakao da su blagost, mudrost i posvećenost patrijarha srpskog Porfirija službi srpskom narodu svjetionik koji ih vodi kroz tamu teških vremena.

„Vaša molitva i upornost u zastupanju pravde, istine i mira su neprocjenjiv doprinos našem društvu. Vaše pastirstvo nas hrabri da se uzdamo u Božju ljubav i snagu u svakom koraku našeg života“, naveo je Banjac u čestitki koju je uputio patrijarhu srpskom Porfiriju.

Banjac je poručio da Vaskrs kao simbol pobjede života nad smrti svim vjernicima treba da bude podsjetnik na obilje Božjeg blagoslova.

„U ovim svetim danima kada svjetlost Hristovog Vaskrsenja obasjava naše duše i domove, želim Vama i svim vjernicima Srpske pravoslave crkve da Vaskrs donese svako dobro, mir i blagostanje i da snaga vjere osvetljava put ka boljoj budućnosti za sve nas. Hristos Vaskrse – Vaistinu Vaskrse!“, naveo je Banjac u čestitki koju je uputio u svoje i u ime NPS-a.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име