Turistička organizacija Bijeljina: Grad bez svojih suvenira

Datum:

Share post:

Bijeljina još uvijek nema neki svoj prepoznatljiv i autentičan suvenir koji bi gosti i putnici namjernici mogli kupiti prilikom boravka u ovom gradu. U centru grada, istina, nalazi se mala suvenirnica u kojoj se na prste jedne ruke mogu nabrojati suveniri i razglednice, uz uobičajene brošure i flajere, kao što su  turistički vodič i smještajni kapaciteti grada.

Radenko Tešić, direktor Turističke organizacije grada Bijeljina kaže da je u međuvremenu bila formirana komisija koja je trebalo da raspiše konkurs za izbor najboljih suvenira, ali je pandemija virusa korona privremeno zaustavila te aktivnosti.

U prošloj godini imali smo puno manje posjeta Bijeljini i boravaka turista, što je i razumljivo, zbog epidemioloških mjera koje su bile na snazi. Velike gubitke u poslovanju bilježe turističko ugostiteljska preduzeća. Bijeljina ima značajne resurse u oblasti turizma koji su još uvijek nedovoljno iskorišteni. Kada pandemija konačno prođe, nadam se da će se popraviti situacija i u ovoj privrednoj grani, kaže Tešić.

Blizina velikih rijeka, Drine i Save, kao i planine Majevice, s jugozapadne strane, tradicionalno gostoprimstvo koje krasi Semberce, ribolovni, lovni, ali i vjerski turizam, nedovoljno iskorišteni kapaciteti Banje Dvorovi, atrakcije koje gostima pruža turističko – ugostiteljski i rekreativni kompleks  etno – sela "Stanišići", sve su to preduslovi za dinamičan razvoj turizma u ovom kraju. Suveniri i razglednice trebalo bi da budu samo propratna manifestacija te priče o turizmu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Amsterdamski hor „Slavuji“ sutra u Centru za kulturu „Semberija“ (foto)

Hor "Slavuj" poziva Bijeljince da dođu na njihov koncert koji, poslije Bihaća i Tuzle, nastupa u Bijeljini. Amsterdamski...

Duh i srce vodenice iz Priboja u Bijeljini

Dobro poznati vodeničar iz Priboja kod Lopara Anđelko Delić duh i srce svoje vodenice donio je i u...

Pojačana inspekcijska kontrola u pečenjarama

Praznična cijena prasadi ide i do 12 KM po kilogramu i to sve zbog manjka svinja na tržištu....

PAZITE ŠTA PIJETE Ova 3 pića su najgora za vaša crijeva

Prerađena pića uključuju širok izbor pića koja su prošla kroz različite procese proizvodnje. Ova pića često sadrže dodane šećere, vještačke arome,...