Tradicionalno okupljanje mještana Janje na Drini: Voda nosi sve brige i nevolje

Datum:

Share post:

Mještani Janje, njihovi prijatelji i rođaci iz Bijeljine, ali i oni koji trenutno žive i rade u zemljama EU, uprkos pandemiji virusa korona, devetnaesti put su obilježili početak kalendarske godine tradicionalnim prvojanuarskim okupljanjem na Drini u Janji. Željama za dobro zdravlje, prije svega, sreću i brz poslovni oporavak nakon pandemije, obilježen je start 2021. godine.
 
 Atlaga Gradaščević, jedan od organizatora ovog zanimljivog druženja, kaže da su sve epidemiološke mjere ispoštovane, da je kontaktirao komunalne inspektore i obezbijedio neophodne uslove za druženje.
 
– Nedostaju nam ovakvi susreti, razgovori, šale i smijeh. Svake godine lovci i ribolovci, ljudi dobre volje, ovdje ispričaju poneku novu anegdotu i šalu, prisjetimo se dobrih prijatelja s kojima smo godinama na Drini provodili najljepše trenutke. Ove godine naše želje i čestitke uglavnom se odnose na zdravlje i dug život”, kaže Atlaga Gradaščević.
 
Penzioner Amir Izić kaže da je prije godinu dana izgradio vikendicu na Drini u Janji i da svaki Slobodan trenutak sa unucima provodi pored vode.

Otac, sin i unuk, tri imenjaka, tri Kenada Korajčevića, svake godine prvog januara dolaze na Drinu. Sin i četverogodišnji unuk žive u Gracu, u Austriji. Najstariji Kenad kaže da je korona napravila velike nevolje ljudima, što se tiče posla i druženja, ali da zdravlje uvijek stavlja na prvo mjesto.
 
– Ko se ne plaši, on na Drinu obavezno dolazi i u vrijeme korone. Voda nosi sve brige i nevolje. Pobijedićemo mi i ovo zlo”, kaže najstariji Koraječević.
 
Mevludin Alagić (60) od prvog susreta, svake godine dolazi na ovo okupljanje, sa domaćom pogačom, sirom, kajmakom i đakonijama iz domaće kuhinje. Kaže da je korona na svim poljima uzdrmala svijet, ali, kako reče, borimo se i nadamo se boljim vremenima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...