Tek nakon uplate 21 milion KM razmatraće se visina kaucije za Pramoda Mitala uhapšenog u BiH!

Datum:

Share post:

Odbrana Pramoda Mitala (Mittal) i njegovih najbližih saradnika Parameša Batačarija i Radživa Dasa predložila je danas Kantonalnom sudu u Tuzli da njihove klijente puste na slobodu nakon što se uplati kaucija.  

Kantonalni sud u Tuzli odobrio je zahtjev odbrane Mitala, prošle sedmice uhapšenog predsjednika Nadzornog odbora lukavačakog GIKIL-a, za određivanje kaucije.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona traži uplatu 21 miliona KM, za koliko se Mital sumnjiči da je u periodu 200. do 2015. godine izvukao iz Global ispat koksne industrije Lukavac (GIKIL), te da će se tek nakon toga razgovarati o određivanju visine kaucije.

Razmotriće se i mjere da li Mital i njegovi najbliži saradnici, u slučaju uplate 21 miliona KM i kaucije, mogu napustiti BiH ili će ostati u našoj zemlji dok se ne okonča eventualni sudski postupak.

Mitalu i saradnicima prošle sedmice određen je jednomjesečni istražni pritvor nakon što su u utorak uhapšeni u prostorijama GIKIL-a. Mital se još nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i pod nadzorom je ljekara, dok su Batačari i Das u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda Tuzla.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: 11. “Dani povrća“ u Gornjem Crnjelovu (foto)

Danas su u Gornjem Crnjelovu organizovani 11. po redu Dani povrća. Ove godine na manifestaciji je svoje povrće,...

Borbelj i Olivera Jevtić pobjednici Atletske trke “Ugljevik 2022“

Pobjednici Sedme atletske trke "Ugljevik 2022" koja je održana sinoć su Đuro Borbelj i Olivera Jevtić iz Srbije. Trka...

Danas počinje Velikogospojinski post – SPC se priprema za praznik Uspenija Presvete Bogorodice

Za pravoslavne vjernike danas je počeo Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenija Presvete Bogorodice - Velike...

Google ima sjajne vijesti za gejmere

Tokom ove nedjelje Google je počeo sa isporukom funkcije, koja će gejmerima omogućiti da igre iz clouda pokrenu...