Tehnička škola u Bijeljini – Slijedi opremanje radionica za praksu, nadaju se otvaranju 2024. godine

Datum:

Share post:

Novi objekat Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini, u kojem će biti smješteno devet radionica za obavljanje praktične nastave, trebalo bi da bude opremljen i otvoren za učenike i profesore do početka naredne školske godine, rekao je za InfoBijeljinu direktor ove srednje škole Milenko Maksimović.

Maksimović je za naš portal naveo da je početak izgradnje objekta ozvaničen 2019. godine i da površina nove zgrade iznosi 1.700 metara kvadratnih.

Na inicijativu Tehničke škole i mene kao direktora, koji smo uputili zahtjev tadašnjem gradonačelniku Mići Mićiću, ovaj objekat je započet u Račanskoj ulici, odmah pored glavne zgrade Škole. Gradska uprava nas je tada podržala, a podrška je nastavljena i sa novim gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem. U međuvremenu, postavljena je kompletna stolarija, zatim fasada, te je urađen dio unutrašnjih radova – istakao je Maksimović.

On je naglasio da slijedi sprovođenje elektroinstalacija, priključivanje vode, grijanja, te opremanje radionica.

Još mnogo ulaganja nas očekuje, potrebno je puno sredstava, ali se nadamo da ćemo od sljedeće školske godine biti u novim prostorijama za praktičnu nastavu. Prostorije u kojima se ona trenutno obavlja, u Atinskoj ulici, zaista su neuslovne i moramo da organizujemo slobodan čas kako bi učenici i profesori stigli da iz glavnog objekta Tehničke škole u Račanskoj ulici, nakon teorijske nastave, dođu na vrijeme u centar grada na praksu – pojasnio je Maksimović.

Prema njegovim riječima, praksu u budućim radionicama imaće učenici elektrotehničke struke, električari, elektroinstalateri, auto-električari, u okviru mašinske struke auto-mehaničari, zatim bravari, zavarivači, obrađivači metala rezanjem, a u okviru saobraćajne struke vozači motornih vozila. Praksu će obavljati i stolari, te učenici četvrtog stepena – tehničari računarstva i programiranja i tehničari elektroenergetike.

Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ jedna je od najvećih po broju đaka i trenutno je pohađa njih 1.008 u 39 odjeljenja. Zahvaljujemo na podršci lokalnoj upravi, ali se nadamo da će i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske prepoznati značaj završetka novog objekta za praktičnu nastavu i da ćemo od 2024. godine ući u nove prostorije – zaključio je Maksimović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...

Snimak sa suđena Dodiku i Lukiću u Sudu BiH (video)

Ovako se Dodik ponašao u sudnici: Objavljen snimak iz Suda BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se još...

LJUBIŠA PETROVIĆ : „ArCore“ podnio tužbu za Klevetu protiv mene – uzvratiću (foto)

Gradonačelnik Bijeljine se putem svog zvaničnog FB naliga obratio javnosti a povodom tužbe koju je protiv njega podnijela...

SP UGLJEVIK: CRNI OBLACI NAD UGLJEVIKOM (foto)

Saopštenje za javnost Opštinskog odbora SP Ugljevik prenosimo u cjelosti: Uprkos upozorenju  odbornika SP Ugljevik Vuje Markovića i Petra...