Pravobranilaštvo Srpske priprema korake u vezi sa Šmitom

Datum:

Share post:

Pravobranilaštvo Republike Srpske sa drugim institucijama aktivno radi na preduzimanju adekvatnih koraka kada je riječ o aktivnostima nelegitimno postavljenog Kristijana Šmita, izjavio je glavni pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica.

Govedarica je za Srnu rekao da takozvani visoki predstavnik, odnosno OHR nastavlja da krši međunarodno pravo, a samim tim i civilizacijsko pravo jer se osporavanjem prava na imovinu osporava i pravo na život.

– Zamislite domaćina koji je sa precima stvarao imovinu. Kada želite da mu uzmete tu imovinu, oduzimate mu i život. Naša javnost treba da shvati da je pokušaj oduzimanja imovine koja pripada Republici Srpskoj, zapravo pokušaj oduzimanja života građanima Srpske – naglasio je Govedarica.

On je rekao da se ne može očekivati od nekoga ko je nezakonito i neustavno postavljen da poštuje Ustav i međunarodno pravo.

– Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi. Ne možete očekivati od nekoga ko je nezakonito, neustavno i suprotno međunarodnom pravu imenovan da poštuje Ustav i zakon. To je apsurdno i on nikada neće poštovati Ustav ni međunarodno pravo – naveo je Govedarica.

On je naglasio da razgovora o imovini nema i neće biti jer je to pitanje regulisano Ustavom.

– Republika Srpska nastavlja da raspolaže sa svojom imovinom i nastavlja s investicionim projektima i razvojem. Ne možemo dozvoliti da nam se to ospori kao i nadležnosti utvrđene međunarodnim pravom, Ustavom i zakonima – istakao je Govedarica. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...

Snimak sa suđena Dodiku i Lukiću u Sudu BiH (video)

Ovako se Dodik ponašao u sudnici: Objavljen snimak iz Suda BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se još...

LJUBIŠA PETROVIĆ : „ArCore“ podnio tužbu za Klevetu protiv mene – uzvratiću (foto)

Gradonačelnik Bijeljine se putem svog zvaničnog FB naliga obratio javnosti a povodom tužbe koju je protiv njega podnijela...

SP UGLJEVIK: CRNI OBLACI NAD UGLJEVIKOM (foto)

Saopštenje za javnost Opštinskog odbora SP Ugljevik prenosimo u cjelosti: Uprkos upozorenju  odbornika SP Ugljevik Vuje Markovića i Petra...