SUTRA Mitrovdanski vašar u Bijeljini (foto,video)

Datum:

Share post:

Ovogodišnji Mitrovdanski vašar biće otvoren sutra (08. novembar 2022.) od 07.00 do 16.00 časova na prostoru Agrotržnog centra Knez Ivo od Semberije, saopšteno je za Dešavanja u Bijeljini iz preduzeća AD „Grad“ Bijeljina.

U sklopu tradicionalnog Mitrovdanskog vašara će biti organizovano pripremanje svadbarskog kupusa, „Fijakerijada“, te izložbe kućne radinosti, starih zanata, povrća, voća, cvijeća, sitnih životinja i kućnih ljubimaca.

Mitrovdanski vašar organizuje AD “Grad“ Bijeljina, Grad Bijeljina, Agrarni fond Bijeljina, a sve u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Bijeljina

Iz ovog preduzeća pozivaju zainteresovane građane da uzmu učešće u takmičarskom dijelu – u pripremi svadbarskog kupusa, a u revijalnom dijelu „Kupusijade“.

Tradicionalni Mitrovdanski vašar u Bijeljini 8. novembra (video)

Na Mitrovdan, 08. novembra za 11.00 časova je planirano svečano otvaranje, te izložba kućne radinosti, starih zanata, povrća, voća, cvijeća, sitnih životinja i kućnih ljubimaca, za 12.00 časova planirana je Fijakerijada, te u 12. 30 časova polazak ka zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina, a u 14.00 časova povratak fijakera prema Agrotržnom centru.

Mitrovdanski vašar će biti upotpunjen kultruno-umjetničkim programom, a proglašavanje pobjednika, dodjela priznanja i zahvalnica je planirano za 15.00 časova.

Centralni fokus ove manifestacije je na kupusijadi – spremanju svadbarskog kupusa.

Specijalni gost i ove godine je organizator takve manifestacije u Mrčajevcima, Milun Tošić”, kažu iz AD Grad Bijeljina, a manifestaciji će poseban čar dati konji, kočije i čeze koji će u sklopu Fijakerijade prodefilovati gradskim ulicama.

Program će upotpuniti i kulturno-umjetnička društva, koja će prezentovati tradicionalne igre koje su vezane za Semberiju.

Učešće u revijalnom, takmičarskom i izlagačkom dijelu, kao i ulaz za posjetioce Mitrovdanskog vašara su besplatni.

Iz AD “Grad“ Bijeljina su saopštili da svi zainteresovani izlagači i takmičari treba da se blagovremeno prijave za učešće, a sve dodatne informacije mogu da dobiju putem telefona na broj +387 55 203 403 ili u preduzeću “Grad“ u Ulici Miloša Crnjanskog, broj 38.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nagetsi 3:0 Lejkersi: Novi rekord Nikole Jokića

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 112:105, te tako sada vode 3-0 u prvoj rundi plej-ofa...

Najnoviji podaci: U 2023. porastao broj zaposlenih žena, pogledajte o kojoj cifri je riječ

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da je položaj žena na tržištu rada u prošloj godini...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...