Stojanović u Trebinju: „Čast je biti na čelu giganta koji je jedan od stubova energetske stabilnosti“

Datum:

Share post:

„Elektroprivreda Republike Srpske je temelj energetske stabilnosti Republike Srpske. Zbog toga je posebna čast biti na čelu giganta poput RitE Ugljevik koji je jedan od stubova tog sistema i koji proizvodi trećinu električne energije u Srpskoj“, rekao je Čedomir Stojanović, direktor RiTE Ugljevik, povodom proslave 30 godina Elektroprivrede Republike Srpske.

Stojanović, koji je u Trebinju sa upravom RiTE Ugljevik prisustvovao proslavi 30 godina postojanja i rada Elektroprivrede, naglasio je da je ERS respektabilan sistem koji je punu snagu pokazao pri najvećim izazovima.

„Elektroprivreda Republike Srpske i Rudnik i Termoelektrana Ugljevik kao njeno zavisno preduzeće, obezbijedili su stabilnost i nesmetano snabdijevanje električnom energijom pri najvećim izazovima, ne samo kod nas, nego i na globalnom nivou. Pandemija korona virusa i kriza uzrokovana sukobom u Ukrajini samo su dodatno pokazali snagu i sposobnost Elektroprivrede Republike Srpske“, rekao je Stojanović.
On je podsjetio da je RiTE Ugljevik u prvoj polovini godine ostvario dobit od 9,7 mil KM i premašio planove proizvodnje električne energije i uglja.
„U prvoj polovini ove godine plan proizvodnje električne energije ostvaren je sa 114%. Dobre rezultate postigla i Radna jedinica Rudnik, gdje je proizvedeno 1.040.288 tona, čime je plan premašen za 18 procenata“, podsjetio je Stojanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...