STEVIĆ, “PREDUZETNIK“ BIJELJINA: Ljubiša Petrović godinu dana bez kontakta sa privrednicima

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović već godinu dana nema kontakt sa privrednicima u gradu jer Privredni savjet toliko ne zasjeda i ovo savjetodavno tijelo gradonačelnika nema više ni predsjednika, potvrdio je Srni izvršni direktor Zanatsko-preduzetničkog udruženja “Preduzetnik” Milorad Stević.

“Privredni savjet grada nije se sastao od februara prošle godine, što je apsurdna situacija. Dosadašnji predsjednik Savjeta podnio je ostavku, kao i njegov prethodnik, a ni gradonačelnik nije sugerisao sazivanje sjednice”, kaže Stević.

On navodi da se na posljednjoj sjednici razgovaralo o zabrani rada nedjeljom u trgovinama u Bijeljini i dogovoreno održavanje tematske sjednice na tu temu, ali do te sjednice još nije došlo.

Stević, koji kao gost prisustvuje sjednicama Privrednog savjeta, ističe da je bilo mnogo potreba da se razgovara o olakšicama i podsticajima za privrednike u Bijeljini u godini u kojoj se privreda nakon perioda zatvaranja u pandemiji korona suočila i sa globalnom krizom usljed dešavanja u Ukrajini.

Od lokalnih problema koji se ne rješavaju on navodi i višemjesečno negodovanje vlasnika radnji u Ulici Stefana Dečanskog zbog rekonstrukcije koja bez objašnjenja iz Gradske uprave traje i mimo najavljenih rokova.

“Tradicija je da Privredni savjet razmatra budžete grada, što se ove godine nije dogodilo. Imali smo mogućnost da stavimo pisane primjedbe, ali živa riječ je nezamjenjiva. Više ljudi više i vidi i zna i ne bi trebalo da bude problema da se razgovara o svakoj temi od interesa za grad i građane”, kaže Stević.

On je izrazio nadu da će uskoro doći do deblokade rada Privrednog savjeta Bijeljine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...