MILIČEVIĆ: SMANJITI AKCIZE NA GORIVO I PODIĆI PRAG ZA PDV SA 50 NA 100 HILJADA KM

Datum:

Share post:

Danas je Predsjedništvo SDS na sjednici u Banjaluci razmatralo odluku Parlamenta BiH o smanjenju akciza na gorivo za 0,50 KM i pozvalo SNSD da pokaže minimum sluha za obične građane i na sjednici Doma naroda BiH podrži ovu odluku.

V.D. predsjednika SDS-a Milan Miličević je izjavio da su poslanici SDS-a i opozicije u Parlamentu BiH glasali za smanjenje akciza za gorivo, ali da su poslanici SNSD-a glasali protiv, iako je parlamentarna većina istu podržala.

“Međutim, da bi odluka bila punovažna treba da je podrži i Dom naroda BiH, a tu ključeve odluke drže delegati SNSD”, istakao je Miličević i pozvao SNSD “da pokažu minimum sluha za probleme građana i ukupan pad životnog standarda.”

“Svjedoci smo da prihodi od PDV-a drastično rastu što je, na žalost, rezultat rasta maloprodajnih cijena, a ne privrednog rasta. Dakle, opet na teret građana. Drugim riječima, novca ima u budžetima više nego dovoljno. I ne stoji opravdanje da bi ova odluka ugrozila održivost budžeta”, rekao je Miličević.

On je takođe pozvao da se pokrene inicijativa “da se izmjeni Zakon o PDV-u kojim bi se prag za ulazak u system PDV-a podigao sa 50 na 100 hiljada KM, što bi bilo značajno za manje privredne subjekte jer se prag godinama nije mijenjao a inflacija guši privredu u svakom smislu.”

“U protivnom biće potpuno jasno da je SNSD prije izbora svjesno opstruisao smanjenje akciza i nultu stopu na osnovne namirnice, da bi nakon izbora rekli “NE”. Nović i Špirić sada trebaju da glasaju protiv Novića i Špirića iz prošlog saziva, jer su tada podržali ukidanje akciza i uložili amandmane”, rekao je Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...