STANIVUKOVIĆ: Vlast pokazuje da Republiku vodi proizvoljno

Datum:

Share post:

– Neko se sjetio nakon 20 godina da se obračunava sa neradnicima i mi se sada kao trebamo oduševiti. Ja sam kao gradonačelnik počeo tu borbu od stupanja na dužnost, a ne npr. danas, nakon 2 godine, nego čim sam dobio priliku i to je kontinuitet. Mi svi znamo da u javnim institucijama postoje neradnici i uhljebi čiji je jedini posao da budu stranački aktivisti i to je javna tajna, ali je interesantno da je o tome progovorila Vlada. A o tome su progovorili samo zato što od svih njihovih najavljivanih reformi ne ostane ništa – rekao je član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković na današnjoj konferenciji za medije.

Stanivuković kaže da je nerealna najava da će se pitanje onih koji ne dolaze na posao riješiti za 7 dana, te da čeka da prođe taj rok nakon kojeg će podnijeti krivične prijave protiv rukovodilaca u čijim sektorima se ta pojava dešava.

– To se ne dešava od juče, nego već decenijama. Direktno ili indirektno na budžetu Republike Srpske je 250 budžetskih korisnika. Da u svakoj ustanovi ili preduzeću ima samo jedan neradnik, znači da 250 takvih svaki mjesec, sa bruto platom 2 hiljade KM, znači da se mjesečno na njih baci pola miliona. Godišnje je to 6 miliona, a u jedno mandatu Vlade to je 24 miliona. U protekla 4 mandata ove Vlasti to je 100 miliona. To je minimalno, u slučaju da samo jedan jedini uposleni po preduzeću ne dolazi na posao. I zato moraju krivične prijave, jer suštinsko pitanje je ko je zloupotrijebio položaj i budžetska sredstva. To je kriminal – istakao je Stanivuković.

Rekao je da se za taj novac moglo isplatiti 120.000 stipendija, da se svake godine mogla otvoriti fabrika koja zapošljava 700 – 800 radnika, da su se mogli dati veći podsticaji poljoprivredi ili da je za taj novac kultura mogla da procvjeta.

TESTNA REKLAMA

On kaže da vlast pokazuje da Republiku vodi proizvoljno:

– Ti ljudi se sjete nešto da kažu na pres konferenciji i onda se danima popravljaju. To je takvo neodgovorno vođenje cijele Republike Srpske. Pokušavaju da ispadnu heroji, a ispadnu politički idioti. Otvorena je jedna Pandorina kutija i hvala im na tome što su uradili – kaže Stanivuković.

Stanivuković je podsjetio da je Dodik, koji je, kako kaže, ministar za sve, najavio da će biti ukinute duple funkcije za funkcionere.

– Poslije 7, 8 dana više niko o tome nije pričao. Ostao je g. Đajić sa dvije pozicije, ostao je g. Bukejlović, novi ministar sa šest pozicija, pa će se dvije kao odreći, imamo odbornike sa po četiri funkcije. Nema odbornika u Skupštini grada Banjaluka bez dvije funkije. Oni polaze sa dvije pozicije, kao osnovni paket, a treća je dodatna – rekao je Stanivuković.

Podsjetio je na najavu da niko ne može biti ministar, ako je prethodno obavljao ministarsku poziciju u dva mandata, ali da su ipak u ministarskim foteljama ostali pojedini ministri, na čelu sa predsjednikom SP Petrom Đokićem.

– Rekli su da ministri ne mogu biti oni koji su krivično osuđivani. Dva su „pala u vodu“, ali opet ostaje Đokić. Kada se krenulo u obračun sa lažnim diplomama, to je palo na njemu, pa sada i priča o krivičnoj odgovornosti i dva uzastopna ministarska mandata – rekao je Stanivuković, ističući i obećanja da neće biti poskupljenja struje, a da se to ipak dešava, kao i opšti rast cijena od 15,5%.

Stanivuković je takođe podsjetio na referendume o nezavisnosti, jer se, kako je rekao, četrdeset četiri puta otcjepljujemo, a još nismo nezavisni.

– Šta je sa Vojskom Republike Srpske, Agencijom za lijekove i drugim institucijama? Ja ne vidim da su formirane. Stalno pokazuju svoje pravo lice i licemjernu politiku, a mi ćemo znati kako da je dodatno raskrinkavamo i djelujemo – ističe Stanivuković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...