MILIĆ: U Fondu PIO nema onih koji ne rade, a primaju platu

Datum:

Share post:

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić izjavio je da u ovom fondu nema zaposlenih koji primaju platu, a ne dolaze na posao, budući da se zarade obračunavaju na osnovu elektronski generisane šihtarice o prijavi i odjavi.

“Kao direktor Fonda PIO odgovorno tvrdim da takvih kod nas nema, niti ih može biti”, rekao je Milić Srni, povodom zahtjeva premijera Republike Srpske Radovana Viškovića direktorima javnih preduzeća i ustanova da do 31. decembra raskinu ugovore o radu sa svim koji se vode kao zaposleni, a ne dolaze na radna mjesta.

On je precizirao da je aktima Fonda propisano vrijeme dolaska i odlaska sa radnog mjesta, kao i način prijave i odjave elektronskim putem, koji je dvostruk – prilikom ulaska u objekat, a potom i na radnom mjestu, odnosno prijavom svakog radnika na sistem Pio-veb na ličnom računaru.

Milić ističe da Fond PIO ima 585 radnika, i da se svi, počev od njega kao direktora, pa do najnižih izvršilaca, prijavljuju prilikom dolaska na posao, korištenja pauze i na kraju radnog vremena.

TESTNA REKLAMA

“Plata za sve zaposlene u Fondu PIO se obračunava na osnovu elektronski generisane šihtarice o prijavi i odjavi, odnosno o radu provedenom na radnom mjestu za svakog radnika pojedinačno”, naglasio je Milić.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je 23. decembra da nerad neće biti tolerisan i da će u narednom periodu zahtijevati veću odgovornost od ljudi koji vode javna preduzeća ili institucije u Srpskoj.

Kabinet predsjednika Vlade uputio je dopisi ministrima i direktorima svih republičkih uprava i upravnih organizacija u kojem traži da do 31. decembra raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena, a ne pojavljuju se i ne dolaze na radna mjesta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...