Prvi transport pacijenta helikopterom u bijeljinsku Bolnicu (foto, video)

Datum:

Share post:

U Bolnicu „Sveti Vračevi“ u Bijeljini danas je helikopterom transportovan pacijent sa akutnim infarktom miokarda iz trebinjske bolnice.

„Pacijent starosti 45 godina iz Trebinja, premješten je u našu ustanovu radi hitne koronarografije, odnosno, hitnog snimanja krvnih sudova srca zbog akutnog infarkta miokarda. Procedura je učinjena po hitnom postupku verifikovana je višesudovna koronarna bolest. Pacijent je stabilan, dobro i vrlo vjerovatno u skorijoj budućnosti pacijent će imati potrebu za hirurškim načinom revaskularizacije miokardom. Ono što je najvažnije jeste da je pacijent dobro, stabilano, bez bolova i poremećaja ritma“, izjavio je nakon intervencije kardiolog dr Aleksandar Janjičić, načelnik Odjeljenja za internističke grane.

TESTNA REKLAMA

“U dogovoru našeg direktora prof. dr Maksimovića sa direktorom Helikopterskog servisa Republike Srpske Bobanom Kusturićem i uz koordinaciju sa direktorom Opšte bolnice u Trebinju Nedeljkom Lambetom, uspješno je obavljen transport pacijenta sa infarktom miokarda. Faktor vremena je presudan u preživljavanju u ovim situacijama i u tu svrhu helikopterski transport je veoma značajan. Dvadeset odsto pacijenata sa akutnim infarktom miokarda, nažalost ne preživi radi neblagovremenog djelovanja. Imali smo priliku da i ranije koristimno Helikopetrski servis Republike Srpske i u smislu slanja pacijenata u veće zdravstvene centre, a sada i bijeljinska bolnica postaje ustanova kojoj gravitiraju ti pacijenti koji će biti tako transportovani da u najbržem vremenu mogu da stignu do naše ustanove gdje će im biti ukazana pomoć i liječenje”, rekao je dr Nemanja Janković, pomoćnik direktora bijeljinske bolnice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu… prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju za pravljenje “osjene tijela krstom“…

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu... prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju...

Isplaćeno 361.572 KM podsticaja za premiju za povrće

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 361.572 KM obaveza po osnovu podsticaja za razvoj...

Nedostaje još 1.000 KM! Nataša Ćejić treba pomoć dobrih ljudi da bi se izliječila (foto)

Nataši Ćejić sa samo 26 godina odstranjena je žučna kesa, ali borba za zdravlje i dalje traje. Nedostaje...

Teodora Terzić iz Bijeljine – jedina žena među 65 vitezova, plivala za Časni krst (foto, video)

Zahvaljujući medijima, i ove godine imali smo priliku da vidimo ko je sve zaplivao za Časni krst na...