STANIŠIĆ ZVIJEZDA 09: Tužbom ćemo tražiti zaštitu svojih prava

Datum:

Share post:

U FK Zvijezda 09 odlučni su da do kraja istraju u zaštiti svojih prava, angažovali su veliki tim pravnih stručnjaka, te će, čim dobiju zvaničan dopis iz Saveza,  krenuti sa tužbom.
 
Svoja prava tražimo na sudu
– Ko može garantovati da do kraja šampionata ne bi uspjeli izboriti opstanak. Ako je prvenstvo prekinuto, trebalo je proširiti ligu, kao što su to uradili mnogi Savezi u okruženju. Ne vidimo niti jedan valjan razlog što smo izbačeni iz lige, tako da ćemo svoja prava tražiti u svim nadležnim institucijama, rekao je predsjednik kluba Boris Stanišić.
 
 U klubu očekuju zvaničan dopis iz Saveza o prekidu lige, a odmah nakon toga krenuće da pravnim putem ospore odluku IO FS BiH..
 
– Čini mi se da je ova odluka donešena mnogo ranije, prije dva-tri mjeseca. Niko nije pitao klubove oko toga da li žele nastaviti ligu. Imamo već zatvoren budžet za naredne dvije sezone. Očekivali smo da će Savez da nam pošalje dopis oko donacije sredstava koje su dobili od UEFE, međutim, oni prekidaju ligu i izbacuju nas iz takmičenja, istakao je  Stanišić.
 
Član Upravnog odbora Zvijezde, Aleksandar Vuković rekao je da je ova odluka bez bilo kakvih argumenata.
 
– Ovo je bezakonje koje sprovodi Savez. Nemaju niakavog osnova za izbacivanje Zvijezde. Logično bi bilo, ako su prekinuli ligu, da klubovi ostanu u ligi te naredne sezone igraju regularno prenstvo. Imaćemo veliki problem sa igračkim kadrom, koji su pod ugovorima. Umjesto da pomognu razvoj klubova, oni rade na tome da ih ugase, rekao je Vuković.
 
Sve je urađeno zbog Borca iz Banja Luke
U klubu nisu željeli da komentarišu činjenicu da prvenstvo nije nastavljeno zbog odluke Vlade RS  o zabrani igranja fudbala do 1. jula, iako su zemlje u okruženju krenule sa šampionatima i to u prisustvu publike, niti činjenicu da je sve ovo urađeno zbog Borca iz Banjaluke.
 
– Me ne želimo da pričamo o tim stavrima, samo želimo da zaštitimo inetrese Zvijezde 09, koja ima namjeru da i naredne sezone igra u Premijer ligi, rekao  Vuković.
 
Kako sada stvari stoje Zvijezda 09 će tužiti Savez, no, pesimisti smo kada je konačan ishod u pirtanju.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VIŠKOVIĆ: Srpska je finansijski stabilna

Srpska je finansijski stabilna. Od kraja 2018. godine do danas penzije su povećane za 60,1 odsto, a plate...

Aktiv žena SP Bijeljina organizovao akciju podjele vaskršnjih jaja (foto)

U susret Vaskrsu, najvećem hrišćanskom prazniku, Aktiv žena Socijalističke partije, Gradski odbor Bijeljina, organizovao je danas akciju pod‌jele...

Preminuo sveštenik Vojislav Vojo Čarkić – Pop Žućo

Sveštenik Vojislav Vojo Čarkić, poznat kao "pop Žućo", preminuo je danas u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je u Srpskoj...

PETROVIĆ: SDS na lokalne izbore izlazi čistog obraza i mirne savjesti

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, dotakao se teme predstojećih izbora i liste SDS...