SOFRENIĆ: Petroviću, ako si toliko pošten i moralan, odgovori javno na moja pitanja, pa neka nam svima narod sudi!

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost građanina Milorada Sofrenića prenosimo u cijelosti:
Poštovani prijatelji,

Svjedoci ste da moj doskorašnji stranački kolega Ljubiša Petrović ovih dana vodi usmjerenu medijsku, a krenuo je i uličnu hajku protiv mene i moje porodice.

Ovih dana mu smeta sve što sam tokom 36 godina radnog staža postigao u poslovnom, sportskom, društvenom i političkom kontekstu.

A ništa od toga mu nije smetalo prije samo nekoliko godina, kada je 2015. godine došao u moju stranku. Nakon toga, već 2016 godine je napustio SDS i otišao u novoformiranu stranku.

A onda, nakon kratkog izleta, kada je kandidat koga je Ljubiša podržavao izgubio izbore, takođe mu ništa nije smetalo, ponovo je javno stao i slikao se uz pokojog Miću Mićića 2020. godine, kada je opet došao u našu stranku da bi djelovao uz nas u lokalnom parlamentu i sarađivao s nama.

I vrabci na grani znaju kako je Ljubiša ucjenjivao pokojnog gradonačelnika kad je bilo aktuelno formiranje listi za lokalne izbore 2020 godine. (Napuštanjem SDSS ako kojim slučajem ne bude nosilac liste za lokalne izbore)

Nemirnu ćud i velike ambicije nije mogao umiriti pa pred lokalne izborne napušta SDSS, ponovo se vraća u SDS i kandiduje za gradonačelnika Bijeljine i to protiv upravo pokojnog Miće Mićića, sa kojim je do tada sarađivao i kreće da sudi o poštenju svih nas, doskorašnjih stranačkih kolega-jer po njemu samo je on pošten i dobar, svi mi ostali nismo.

Ali ne želim da trošim riječi da vas ubjeđujem kako sam i šta postigao za 36 godina staža, jer me veliki broj naših građana lično poznaje, ali bojim se da na žalost, dosta građana gradonačelnika još nije lično upoznao, pa ću ga ovako javno pozvati da nam on, ako je tako pošten i prepodoban, kao građanima odgovori na samo 10 pitanja o njegovom usponu i radu:

1) Jesi li i kako, ako si pošten Ljubiša, za svojih oko šest godina staža, prije uloge gradonačelnika, od posla u Domu zdravlja uspio uštediti dovoljno novca da kupiš sebi luksuznog džipa, jer mnogi tvoji vršnjaci nisu?

2) Jesi li i kako, ako si pošten Ljubiša, zaslužio da kao prvi među jednakima baš ti dobiješ pravo na specijalizaciju, da bi ubrzo za tim napustio i redovan posao u doktorskoj branši i pohrlio u politiku, jer mnogi tvoji vršnjaci još čekaju specijalizaciju radeći upravo posao za koji su se školovali? (Zna li javnost kako ti idu studije?)

3) Jesi li i kako, ako si pošten Ljubiša, za dvije godine staža u rukovođenju Bijeljinom, u gradsku upravu zaposlio bez konkursa preko 230 ljudi samo na osnovu lične odluke, dok oni koji lično nisu stupili u kontakt s tobom još čekaju davno obećani konkurs?

4) Jesi li i kako, ako si pošten Ljubiša, za dvije godine staža u rukovođenju Bijeljinom napravio milionski minus u budžetu grada zbog neplaniranog i neopravdanog prekomjernog zapošljavanja?

5) Jesi li i kako, ako si pošten Ljubiša, na čelo gradskih odjeljenja postavio isključivo svoje lične prijatelje da bi odjeljenjima upravljali onako kako ti hoćeš, kao da je to tvoja privatna firma, a ne onako kako procedure lokalnih uprava nalažu i tako zbog vašeg neznanja i samovolje izazvao niz prekršaja čije posljedice će se godinama sanirati?

6) Jesi li i kako, ako si pošten Ljubiša, nakon što je izglasano pokretanje tvog opoziva, počeo sa nezakonitim realokacijama u budžetu grada i neplaniranim isplatama narodnog novca fizičkim liciima i raznim udruženjima da bi radili za tebe na predstojećem referendumu da sačuvaš funkciju gradonačelnika?

7) Jesi li i kako, ako si pošten Ljubiša, naredio službenicima, koje si zaposlio bez konkursa u gradsku upravu, da za vrijeme i van radnog vremena hodaju po selima i veličaju tvoj lik i djelo da te sačuvaju na funkciji gradonačelnika ne bi li im raspisao konkurs?

8 ) Jesi li i kako, ako si pošten Ljubiša, čitav kabinet gradonačelnika kao jednu od organizacionih jedinica gradske uprave stavio u službu svoje lične koristi, da objavljuju tekstove u korist tvoje lične promocije i pišu tužbe protiv tvojih neistomišljenika, mahom doskorašnjih stranačkih kolega?

9) Jesi li i kako, ako si pošten Ljubiša, na svojim predizbornim tribinama počeo da držiš govore uperene protiv svih nas sa kojima si lično TI sarađivao i da nas optužuješ za ono za šta si i ti glasao dok si bio u skupštinskim klupama?

I na kraju, kao DESETO, moram da te pitam kao trenutnog gradonačelnika svih građana Bijeljine, zbog čega si se okomio na mene i moju porodicu od 2021. godine?

Što ti, doktore, od prije dvije godine smetamo ja i moja djeca, a ranije ti nismo smetali dok smo sarađivali?

Ako si toliko pošten i moralan, odgovori javno na moja pitanja, pa neka nam svima narod sudi! Imamo pravo da pitamo i znamo, a ima ko da sudi!

Građanin Bijeljine Milorad Sofrenić

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR KARAN: Zaštititi djecu kao najveće žrtve zloupotreba u digitalnom svijetu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da digitalni svijet ima svoje prednosti, ali i da...

Na današnji dan – 26. april

​​Danas je petak, 26. april, 116. dan 2024. Do kraja godine ima 249 dana. 121. - Rođen rimski filozof...

SPC i pravoslavni vjernici danas obilježavaju svetog sveštenomučenika Artemona Laodikijskog

SPC i pravoslavni vjernici danas obilježavaju svetog sveštenomučenika Artemona Laodikijskog. On je bio sveštenik u Laodikiji za vrijeme cara...

Dnevni horoskop za 26. april

Ovan POSAO: Imate dovoljno energije za nove planove, ali nadređeni možda neće biti raspoloženi za novitete. LJUBAV: Ostavite prošlost iza sebe i...