Slučaj TEŠKO OBOLJELE RADNICE iz Dervente: Slobodanka Todorić dobila još jednu PRAVNU BITKU

Datum:

Share post:

Slobodanka Todorić iz Dervente dobila je još jednu pravnu bitku, ali ne i ugovor o radu na neodređeno.

Naime, Okružni sud u Doboju nje prihvatio tužbu “Relax shoe” Derventa kojom su tražili da se poništi drugostepeno rješenje Ministarstva rada RS. Tim rješenjem je Ministarstvo potvrdilo nalaz inspektora rada: Slobodanka je kod poslodavca sa ugovorom o radu na određeno radila nezakonito, a poslodavac odmah mora da joj ponudi ugovor na neodređeno.

– Okružni sud u Doboju donio je presudu kojom se tužba “Relax shoe” odbija kao neosnovana – potvrdio je Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave RS.

Do sada je objavljeno nekoliko tekstova o ovom nevjerovatnom slučaju.

Slobodanka Todorić je radnica iz Dervente koja se 2016. godine zaposlila u kompaniji „Amika“ d.o.o, proizvođač obuće.

Tu je radila dvije godine na poslovima pakovanja i stalno je imala ugovor na određeno. Na izmaku dvije godine njen poslodavac je prebacuje u drugu firmu, „Rlax shoe“, koja se nalazi na istoj adresi i reč je o sestrinskoj firmi „Amike“.

Slobodanka je opet radila doslovno isti posao, na istom radnom mjestu i opet sa ugovorom na određeno. U međuvremenu se teško razboljela, prošle godine dijagnostifikovan joj je karcinom, imala je nekoliko operacija u veoma kratkom periodu, a odstranjen joj je bubreg.

 

Noć uoči 1. oktobra prošle godine, dok se se Slobodanka oporavljala od operacije, uslijedio je telefonski poziv sa nemilosrdnom porukom poslodavca: Slobodanki ugovor više neće biti produžen, ostaje bez primanja.

Slobodanka ima supruga i tri kćerke. Dvije su fakultetski obrazovane i već imaju vlastite porodice. Treća je odlična srednjoškolka.

Od tada kreće pravna borba porodice Todorić uporedo sa liječenjem Slobodanke.

– Nisam ni sumnjao u rad institucija i suda, jer su na našoj strani i pravo i pravda. Od firme više ne očekujemo ništa. Oni su pokazali svoje, a rekli su da će ići do Vrhovnog suda. Zagorčali su nam i ovako težak život, ali ima Boga pa neka i on sudi. Od našeg načelnika isto ni glasa zbog čega smo isto razočarani. Inače, svaki dan suprugu vozim na radoterapije iz Dervente u Banjaluku. Možete misliti koliko je nama novca potrebno za sve to, plus svi oni dodaci u ishrani. Ali, ne damo se i ne predajemo se. Imamo svoj ponos i vjeru u Boga i dobre ljude kojih ima – poručuje Mladen Todorić, Slobodankin suprug.

On je apelovao da Vlada RS, kada bude isplaćivala pomoć firmama koje su pogođene epidemijom korona virusa, vodi računa o kakvoj se firmi radi i koja ne poštuje odluke Vlade.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

FK „PROLETER“ demantuje navode FK „Vlasenice“

Saopštenje FK "Proleter" prenosimo u cjelosti: "Poštovani, Povodom objavljenih saopštenja FK „Vlasenica“ u vašim portalima a u vezi odigrane utakmice...

Razvojna agencija Bijeljina poziva zainteresovane 31. marta na prezentaciju Programa rada za 2023. godinu

Poštovani, Razvojna agencija Grada Bijeljina Vas poziva na info dan – prezentacija Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije...

Sedmi Internacionalni festival muzike „Primavera“ od 30. marta u Etno selu „Stanišići“

U organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije” održaće se sedmi po redu Internacionalni festival muzike ”Primavera”. Četvrodnevna manifestacija praznika...

MILIČEVIĆ (SDS): Organi stranke će SANKCIONISATI Vidića zbog susreta sa Milanovićem (foto)

Vršilac dužnosti predsjednika SDS Milan Miličević ogradio se od poteza načelnika opštine Brod Zorana Vidića, člana te stranke,...