Sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana 23. marta

Datum:

Share post:

Danas je održan sastanak predstavnika parlamentarnih političkih stranaka u Skupštini Grada Bijeljina na kojem je odlučeno da će 20. sjednica Skupštine Grada Bijeljina biti održana 23. marta.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, istakao je da su materijali za januarsku i februarsku sjednicu Skupštine Grada dostavljeni prije dva dana u stručnu službu, nakon čega je zakazan Međustranački sastanak.

„Danas sastanku nisu prisustvovali predstavnici SDS i PDP, kao i niko iz Kabineta Gradonačelnika se nije pojavio, iako je Gradonačelnik predlagač većine tačaka koje će se naći na Dnevnom redu. Uvidom u tačke koje su pristigle, može se vidjeti da je većina tačaka još u januaru mjesecu pristigla od strane obrađivača u Kabinet Gradonačelnika. Neke su tačke i preko dva mjeseca bile u Kabinetu iz nepoznatih razloga“, rekao je Đurđević.

On je naglasio da je evidentno, iz samog nedolaska na Međustranački sastanak, da ne postoji želja i volja da se neke stvari riješe, koje su u interesu sugrađana, te da se ne poštuju institucije kao što je Skupština Grada.

Đurđević je dodao da je dostavljanje materijala tempirano pred referendum, čime se, kako kaže, određene kategorije stanovništva pokušavaju iskoristiti da bi Gradonačelnik imao vjetar u leđa pred postupak opoziva.

Predsjednik Skupštine poručio je svim građanima da će Skupština usvojiti sve odluke koje su u interesu Grada Bijeljina, šire društvene zajednice, određenih grupa ljudi i naselja, bez obzira ko je predlagač.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
Foto: mojabijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...