SIPA U FONDU ZDRAVSTVA SRPSKE Istražioci “češljaju” UVOZ RESPIRATORA vrijedan milione

Datum:

Share post:

Istražioci SIPA trenutno su u Fond zdravstvenog osiguranja, saznaje Srpskainfo.Izvor iz Agencije za istrage i zaštitu objasnio je da je u fokusu istrage dokumentacija vezana za milionski uvoz respiratora u Republiku Srpsku.

– Istražioci su trenutno u Fondu zdravstvenog osiguranja, a detaljnije informacije biće poznate naknadno- objasnio je izvor iz istrage.

Iz Fonda su potvrdili da su istražioci SIPA u ovoj instituciji i naveli da je njihov stav u konkretnom slučaju poznat od ranije, te da stoje na raspolaganju istražiocima.

 
-Stojimo na raspolaganju da se što prije utvrdi činjenično stanje i tako stane u kraj dezinformacijama- naveli su iz FZO RS.Podsjetimo, Srpskainfo je još ranije ekskluzivno objavila da je Tužilaštvo BiH formiralo novi predmet oko uvoza respiratora tokom vanrednog stanja, a u ovom slučaju u fokusu su respiratori uvezeni u Republiku Srpsku.
 

Predmet je formiran nakon informacije koju je Tužilaštvu BiH dostavila SIPA.

– Nakon što nam je dostavljena informacija od strane Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koja se odnosi na nabavke respiratora na području RS, formiran je predmet i na njemu radi tim tužilaca – potvrdio je ranije Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

U pitanju je nabavka 50 respiratora za intenzivnu njegu, a koje je Fond za zdravstveno osiguranje Republike Srpske firmi “Medietik” iz Banjaluke plaćao 157.312 maraka po komadu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KOJI ĆE ZAKON VAŽITI: CIK raspisuje izbore do četvrtka, na potezu partije iz Srpske

Kolegijum Centralne izborne komisije BiH danas bi trebalo da odluči kada će biti održana sjednica CIK na kojoj...

Putin položio zakletvu i preuzeo dužnost predsjednika Rusije u novom mandatu (foto,video)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin položio je zakletvu na inauguraciji u Moskvi, čime je stupio na dužnost i započeo...

BANJA LUKA: Otvaranje džamije Arnaudije – prisustvuju Dodik, Cvijanovićeva, Višković i Stanivuković

Banjalučka džamija Arnaudija, za čiju obnovu je izdvojeno oko šest miliona maraka, biće otvorena danas. Kako je najavljeno, očekuje...

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 25,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...