Siniša Marčić Gošo je jedan od vrsnih golmana koji je branio gol na utakmicama FK ‘’Proleter’’ Dvorovi.

– ‘’Gošo’’ je ostavio značajan trag i utisak na navijače i simpatizere u Dvorovima, počinje priču istoričar FK ‘’Proleter’’ Dvorovi Vladan Simeunović.

Simeunović kaže da je Siniša Marćić Gošo rođeni Bijeljinac a da mu je porijeklo iz Velina Sela pa je i logično da je započeo svoj fudbalski put u Velinom Selu iz kojeg je kao mlad i perspektivan golman došao u Dvorove.

-Međutim, na početku nije bilo lako postati standardan golman Proletera jer su u klubu bili dobri ,stariji golmani. Ali Siniša je dočekao svoju šansu i onda na zadovoljstvo svih postao standardan i pouzdan čuvar mreže dugi niz godina nastupajući u Drugoj ligi FS RS u devedesetim  godinama i početku dvijehiljaditih, kaže Vladan Simeunović.

Gošo je bio omiljen kod saigrača i publike napominje Simeunović, pa ga i sada u Dvorovima pamte kao prije svega dobrog i tihog sportistu koji na terenu i na utakmicama osvaja svojom sigurnošću i intervencijama.

-Danas se više ne bavi sportom, a živi u Bijeljini i uvijek je rado viđen gost u selu Dvorovi i na stadionu FK ”Proleter” Dvorovi, kaže Simeunović.

-Za svoje zasluge u pisanju istorije FK ”Proleter” Dvorovi od 1999. godine Siniša Marčić Gošo  je nosilac “BRONZANE PLAKETE FK ”PROLETER” DVOROVI’’, zaključio je istoričar FK ‘’Proleter’’ Dvorovi Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име