Saopštenje za javnost Džudo klub “Panter“ Bijeljina prenosimo u cjelosti:

Proteklog vikenda, od 24. do 26. maja 2024 godine, u poljskom gradu Bielsko – Biala odrzan je Evropski Kup za mlađe pionire u džudou, na kojem su zapaženu ulogu imali i članovi Džudo kluba “Panter” iz BIjeljine.

Prvog dana takmičenja,članica Džudo kluba “Panter”, MIlica Hržić osvojila je bronzanu medalju, u kategoriji -44 kg.

Drugog dana takmičenja, Đurađ Antić takođe je osvojio bronzanu medalju, u kategorij – 73 kg a Sergej Delić u kategoriji +73 kg se plasirao na 5. mjesto što je svakako odličan rezultat.

Uspjesi ovih mladih sportista nisu slučajni. Ovi fantastični rezultati su plod dugogodišnjeg rada sa takmičarima i napornih priprema i treninga ali i svesrdne podrške trenera, roditelja i Uprave kluba koji se nadljudskim naporima trude svi zajedno da djeci, takmičarima Džudo kluba “Panter” Bijeljina obezbjede uslove za treninge i sam odlazak na veoma skupa takmičenja– kaže predsjednik kluba Ognjen Đuka . U tridesetogodišnjoj istoriji kluba, ove dvije broznane medalje su prve evropske medalje i sigurno najveći uspjeh do sada, što znači da je praktično stigao rezultat dugotrajnog i kvalitetnog rada trenera i Uprave kluba. Ovim putem bih želio da se zahvalim svim roditeljima, posebno treneru Vladimiru Đokiću na kome je najveći teret kad su rezultati u pitanju i čestitam našim zlatnim takmičarima Milici Hržić i Đurađu Antiću na zalaganju i trudu i upornošću koji su pružili, što se na kraju i isplatilo sa ove dvije bronzane medalje koje zlatnim sjajem sijaju.

Ne treba zaboraviti ni uspjehe seniora na Evropskom Kupu održanom na Palama, gdje su se naši takmičari “Pantera” bilježili dobre i kvalitetne pobjede gdje je malo nedostajalo za osvajanje neke od medalja.

Već narednog vikenda, kaze Đuka, mladi džudisti iz Džudo kluba “Panter” učestvovaće na International Grand Prix-u Češkoj, dok ekipa šampiona i osvajača medalja sa državnog prvenstva BiH učestvuje na Balkanskom prvenstvu za kadete (U18) koje ce se održati u Podgorici.  

Džudo klub “Panter” Bijeljina ima preko 200 članova i spada u red najboljih džudo klubova u Republici Srpskoj, a zahvaljujuci i našim uspjesima Bijeljina je postala Evropski grad sporta. Nadam se da će, ostvareni i uspjesi koje tek očekujemo na državnim, regionalnim i evropskim takmičenjima doprinjeti popularizaciji džudoa među mladim ljudima našeg grada ali i da će ovi sjajni rezultati biti prepoznati do strane Gradske uprave, Republčkih institucija i svih privrednika koji žele da ulažu u sport i djecu, kojima je podrška jako potrebna u ovom teškom vremenu i neka ovo ujedno bude poziv da nam se priključe svi. Tu se nalazi fabrika šampiona– zaključio je Đuka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име