Novom knjigom pod nazivom “Ljudovanje” koju je objavila zornička “Eurografiuka”, književnik i novinar Tihomir Nestorović obilježio je pedesetogodišnjicu svoga stvaralaštva u literaturi i žurnalizmu.

“Ljudovanje” je svojevrsna zbirka Nestorovićevih tekstova: odlomaka iz romana, pripovijedaka, reportaža, putopisa, eseja i drugih proznih djela – po jedan tekst za svaku godinu stvaralaštva.

U predgovoru Nerstorović je zapisao da “Ljudovanje” posvećuje svojim zanatima novinarstvu i kjiževnosti, ali i svom svojim kolegama i prijateljima sa kojima je ljudovao i drugovao više od pola vijeka.

Za pedeset godina stvaralaštva ovaj autor je objavio dvadeset dvije kmkige proze, od čega su sedam ropmani, zatim više od tri hiljade radijskioh, novinskih i televizijskih reportaža i nebrojeno drugih vrsta književnog i novinarskog izražavanja. Godišnje je pisao oko hiljadu i tri stotine stranica teksta. Sada to čini znatno manje, oko četiri stotine kartica.

Kniževni kritičari su za Nestorovićevo stvaralaštvo rekli da je ono ostavilo dubok trag u našem novinarstvu i literaturi, da je on opčinjen pisanjem, te da će ga njegovo djelo nasdživjeti jer je ono istančano pripovijedačko tkanje

Tihomir Nestorović je novinarstvo započeo u svom selu Brodac, u kome sada živi i radi, a nastavio ga je u Zvorniku, u listu “Glas sa Drine” i Radio-Zvorniku. Bio je dugogodišnji dopisnik Radio-Sarajeva iz Podrinja, podom novinar agencije “Srna”, a sada je urednik u BN televiziji u Bijljini.

Ima bogatu bibliografiju, pa je u Brocu uredio vlastiti legat koga je zavještao kćerki Mirjani i sinu Mirku.

U minulih pedeset godina Tihomir Nestorović je dobio veliki broj vrijednih nagrada i prioznanja. Njegov roman “Ilinčići” proglašen je za najbolji istorijski roman napisan za 2016. godinu i dobio je nagradu “Janko Veselinović”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име