SG BIJELJINA: Usvoji rebalans budžeta za tekuću i nacrt budžeta za narednu godinu (foto, video)

Datum:

Share post:

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina između ostalog razmatralo se o prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg i nacrta budžeta za narednu godinu. Oba ova strateška dokumenta za grad Bijeljinu su usvojena.

Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su rebalans budžeta za ovu godinu, uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet.

Navedenim amandmanima su između ostaloga povećana sredstva za isplatu podsticaja poljoprivrednicima, obezbjeđena sredstva za isplatu jednokratne pomoći penzionerima sa minimalnom penzijom, obezbijeđena pomoć institucijama i preduzećima grada Bijeljina, podršci zapošljavanju mladih, aportskim klubovima, te udruženjima od opšteg interesa za grad.

TESTNA REKLAMA

Takođe, ni jedna stavka u budžetu nije umanjena ispod nivoa koji je odobren odlukom o budžetu grada Bijeljina za ovu godinu, a za najveći dio budžetskih stavki je odobreno povećanje.

Kada su u pitanju rashodi za lična primanja u GrU Bijeljina, Skupština grada je usvojila povećanje ove stavke u iznosu od 784 600 KM, čime će ukupan iznos predviđen za rashode za lična primanja u GrU Bijeljina iznositi 11 674 100 KM što je iznos i više nego dovoljan za sve plate zaposlenih na neodređeno vrijeme u GrU Bijeljina, kao i onih koji su angažovani po ugovorima o radu na određeno vrijeme i drugim osnovama, u skladu sa Zakonom, prije svega članom 69. Zakona o lokalnoj samoupravi koji glasi: ,,Ukupan broj zaposlenih na određeno vrijeme i lica angažovanih po drugim osnovima u gradskoj, odnosno opštinskoj, upravi ne može biti veći od 10% zaposlenih na neodređeno vrijeme“

Nažalost, Skupština grada Bijeljina je jednoglasno konstatovala da je od strane Gradonačelnika, kao poslodavca, došlo do značajnog prekoračenja predviđenog iznosa rashoda za lična primanja u GrU Bijeljina koja su odobrena prilikom usvajanja budžeta grada Bijeljina za 2022. godinu, te da je na osnovu dokumentacije dobijene od strane Odjeljenja za finansije grada Bijeljina, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Poreske uprave Republike Srpske – Bijeljina, jasno da je do toga došlo grubim kršenjem zakona od strane Gradonačelnika, prije svega kršenjem člana 69. Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, a što je prouzrokovalo ozbiljnu finansijsku štetu za budžet grada Bijeljina.

Na sjednici Skupštine, odbornici su usvojili i prijedlog o izmjeni odluke o posebnoj novčanoj naknadi radnicima u oblasti primarne i sekundarne zdravstvene zaštite koji pružaju usluge kovid pacijentima, kojim su obezbijeđena novčana sredstva za radnike dijaliznog centra, centra za transfuziju i zavoda za medicinu rada i sporta, te niz drugih odluka imovinsko – pravnog karaktera.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...