SG BIJELJINA: Usvojen budžet grada za 2023. godinu (video)

Datum:

Share post:

Odbornici Skupštine grada usvojili su danas budžet za 2023. godinu u iznosu od 68.588.164 KM, što je u interesu svih naših građana, jer se neće ići na privremeno finansiranje, izjavio je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, naglasivši da je budžet usvojen sa manjim korekcijama i amandmanima koji sadrže nešto manje od četiri odsto ukupnog budžeta.

“ Kroz te amandmane obezbijedili smo dodatna sredstva za podsticaj poljoprivredne proizvodnje,za samozapošljavanje mladih,za izgradnju dječjih igrališta,za sport u cjelini,za rekonstrukciju brojnih objekata, izgradnju biciklističkih staza, uređenje plaže u Amajlijama i niz drugih projekata na kojima su građani insistirali u proteklom periodu”, izjavio je Đurđević, naglasivši da su veća sredstva obezbijeđena i za obrazovne i predškolske ustanove, za udruženja građana, kao i za zdravstvenu zaštitu građana.

“ Od predstavnika bijeljinske Bolnice dobili smo zahtjev za pomoć sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti u 2023. godini u iznosu od 300.000 KM. Činjenica je da je Skupština grada u protekle dvije godine planirala značajna sredstva u budžetu za sekundarnu zdravstvenu zaštitu, ali Gradska uprava tu obavezu nije izvršila. Usvojili smo zaključak da našoj Bolnici treba pomoći i tražićemo garancije Gradske uprave prilikom ispunjenja dogovorenih obaveza. Amandmanom smo unijeli i jednu promjenu, kako bismo spriječili netransparentno realociranje budžetskih sredstava, jer želimo da svaka realokacija bude javna i transparentna”, izjavio je Đurđević, naglasivši da gradski budžet ne može biti “švedski sto” sa koga će neko uzimati onoliko koliko mu odgovara.

U nastavku sjednice odbornici nisu usvojili odluku o otpisu nenaplativih potraživanja u iznosu od oko 6,1 milion KM, kao ni Regulacioni plan “Filip Višnjić”, zbog peticije građana koji su nezadovoljni predloženim urbanističkim rješenjima. Regulacioni plan “Galac” dobio je odborničku podršku. Pažnju odbornika izazvalo je povećanje od 150.000 KM koje je planirano za rad Gradske izbrone komisije u 2023. godini, što će biti iskorišteno u slučaju eventualnog opoziva i raspisivanja referenduma za neizglasavanje povjerenja aktuelnom gradonačelniku LJubiši Petroviću.

Skupština grada dobila je danas dva nova odbornika. Rade Kosanović iz SNSD-a i Branka Stevanović (Ujedinjena Srpska) sjeli su u odborničke klupe, umjesto Miroslava Milovanovića (SNSD) i Milana Trninića (Ujedinjena Srpska).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini završen 7. festival srednjoškolskih predstava „Udahni kulturu“

Sinoć je u Centru za kulturu "Semberija" završen 7. Festival srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu" predstavom "Urnebesna tragedija" u...

MLADEN PETROVIĆ: Narodni Gradonačelnik, koji troši narodni novac, na način na koji ON hoće!

Mladen Petrović, odbornik u SG Bijeljina se obratio javnosi putem svog zvaničnog FB naloga a post prenosimo u...

U prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina održano Gradsko takmičenje

Gradsko takmičenje iz pružanja prve pomoći održano je 24. aprila u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta u Bijeljini. U...

ŠAMAC: Puna podrška građana MZ Batkuša načelniku Milićeviću (foto)

Načelnik Opštine Šamac Đorđe Milićević boravio je u šamačkoj MZ Batkuša te je sa sugrađanima sumirao rezultate zajedničkog...