SG BIJELJINA: ĐURĐEVIĆ – Budžet usvojen sa manjim korekcijama i amandmanima (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da je danas usvojeni gradski budžet za narednu godinu od 68.500.000 KM u interesu sugrađana, sa manjim korekcijama i amandmanima.

On je rekao da su tim amandmanima obezbijeđena sredstva za podsticaj poljoprivredne proizvodnje, sport, za Udruženje privrednika, samozapošljavanje mladih, te za dio privrednika koji se nalaze u Ulici Stefana Dečanskog, na takozvanom koridoru, jer su u prethodnih nekoliko mjeseci ugroženi i zbog radova u ovoj ulici ne mogu da pristupe svojim objektima.

„Amandmanima smo riješili i niz zahtjeva i prijedloga ispred mjesnih zajednica te uvrstili u budžet od izgradnje dječijih igrališta do različitih objekata, biciklističkih staza, uređenje plaže u Amajlijama, te za neke druge projekte na kojima smo insistirali i u prethodnom periodu“, rekao je Đurđević.

On je naveo i da su putem amandmana obezbijeđena značajna sredstva za škole, obrazovne i viokoobrazovne ustanove.

TESTNA REKLAMA

„Što se tiče udruženja od opšteg interesa, boračkih udruženja na teritoriji grada, takođe su obezbijeđena dodatna sredstva kroz amandmane. Tu je, naravno, i zdravstvena zaštita naših sugrađana pa smo danas donijeli zaključak da smo spremni da pomognemo Bolnici, ali i da tražimo garancije da će sredstva biti isplaćena“, rekao je Đurđević.

On je pojasnio da su i 2021. i 2022. planirali značajna sredstva za ovu ustanovu, ali ona iz Gradske uprave nikada nisu isplaćena, nego su potrošena nenamjenski.

Đurđević je naveo da je amandmanima uvedena i jedna promjena kojom se otklanja mogućnost netransparentnog realociranja sredstava, odnosno da niko ne zna šta je s koje pozicije realocirano.

„Svaka realokacija mora proći organ koji je nadležan za usvajanje budžeta, a to je Skupština grada i na taj način će se postići mnogo transparentniji rad, a sve će biti javno“, rekao je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu… prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju za pravljenje “osjene tijela krstom“…

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu... prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju...

Isplaćeno 361.572 KM podsticaja za premiju za povrće

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 361.572 KM obaveza po osnovu podsticaja za razvoj...

Nedostaje još 1.000 KM! Nataša Ćejić treba pomoć dobrih ljudi da bi se izliječila (foto)

Nataši Ćejić sa samo 26 godina odstranjena je žučna kesa, ali borba za zdravlje i dalje traje. Nedostaje...

Teodora Terzić iz Bijeljine – jedina žena među 65 vitezova, plivala za Časni krst (foto, video)

Zahvaljujući medijima, i ove godine imali smo priliku da vidimo ko je sve zaplivao za Časni krst na...