SG BIJELJINA: Lukić, DNS – Jedini smo ga podržali u kampanji za gradonačelnika, ali dvije godine su pokazale da Grad nazaduje (video)

Datum:

Share post:

Cvijetin Lukić, odbornik Demokratskog narodnog Saveza u ima kluba podržao je Inicijativu za opoziv Gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Lukić je istakao da DNS ima najviše prava za nezadovoljstvo i ljutnju na Gradonačelnika, jer su ga jedini, bezuslovno, podržali u kampanji za gradonačelnika 2020. godine.

„Međutim, u periodu od dvije godine, uvidjeli smo da grad stagnira i nazaduje. Dvije godine su bile sasvim dovoljne da steknemo utisak da Gradonačelnik ne umije ili ne želi, a prije svega mislimo da ne želi, saradnju sa skupštinskom većinom i Vladom RS, a ta osovina je neophodna za razvoj Grada. I u drugim gradovima imamo situacije da su gradonačelnici/načelnici iz opozicije i saradnja postoji, međutim, naš Gradonačelnik nije htio, nije želio i sada svi da ispaštamo zbog toga“, kaže Lukić, te dodaje da DNS ne traži ostavku Gradonačelnik, nego da građani odluče da li je situacija u gradu Bijeljina zadovoljavajuća.

Govoreći o Gradonačelniku, Lukić je istakao da Gradonačelnik nije imao sluha za zdravstvene radnike, jer nije uplatio niti jedan dinar za sekundarnu zdravstvenu zaštitu od planiranih 200.000KM u 2021. godini i 200.000KM u 2022. godini.

Da li su građani 2020. godine glasali za Ljubišu Petrovića ili su glasali protiv drugog kandidata, pokazaće refendum

„Ovakva situacija je neodrživa, ne vodi ničemu i gubi smisao usvajanje Budžeta, gubi smisao usvajanje određenih inicijativa, ako se one ne sprovode. U protekle dvije godine u gradu Bijeljina održan je veliki broj naučnih Simpozija iz oblasti medicine, određen broj Kongresa sa svjetski priznatim stručnjacima i održavanje takvih skupova, Gradonačelnik je kao čovjek, kao ljekar trebao da podrži.  Međutim, mi smo dobili situaciju da je sve učinjeno da se oteža održavanje skupova, a Bijeljina nije dobila podršku kakvu zaslužuje“, objasnio je Lukić.

SG BIJELJINA: Usvojena Inicijativa za opoziv Gradonačelnika – Referendum 19. marta

Lukić je poručio da je cilj referenduma da građani pokažu da li su 2020. godine glasali za Ljubišu Petrovića ili su glasali protiv drugog kandidata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...