SG BIJELJINA: Mitrović, PzB – Gradonačelnik je obrstio budžet. Pobijedili ste slučajno, izgubićete voljom naroda (video)

Datum:

Share post:

U toku održavanja 19. sjednice Skupštine Grada Bijeljina, diskusija se vodila po pitanju tačke Inicijativa za opoziv Gradonačelnika koja je usvojena sa 22 glasa ZA. Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Milenko Mitrović, rekao je da je ovo možda jedna od najtežih Skupština u prethodne dvije godine, s obzirom da se odbornici izjašnjavaju po pitanju Inicijative za opoziv Gradonačelnika Grada Bijeljine

„Javnosti želim da poručim da na ovoj sjednici Skupštine nisu prisutni odbornici PDP, SDS, nije prisutan Gradonačelnik Grada Bijeljina, nije prisutno njegovih 12 savjetnika. Oni su po Statutu Grada Bijeljine bili odgovorni i obavezni da prisustvuju ovoj sjednici i da opravdaju one pare za plate koje dobijaju na osnovu poreza koje plaćate i izdvajate. Ako ova Inicijativa, upućena od odbornika Skupštinske većine, nije u redu, nije opravdana, nisu opravdani razlozi – to su morali da brane odbornici SDS, PDP, 12 savjetnika Gradonačelnika Grada Bijeljine i sam Gradonačelnik, a ne da poslije svake Skupštine koja je bitna, a ova je najbitnija, on drži konferenciju, vrijeđa odbornike i priča kojekakve nebuloze“, rekao je Mitrović i dodao:

SG BIJELJINA: Prvi redovi u Skupštini Grada Bijeljina prazni – Gradonačelnik i odbornici opozicije ne prisustvuju današnjoj sjednici SG

„Prije ove sjednice sreo odbornika SDS i pitao hoće li doći, rekao mi je, „Neću doći, tako mi je naređeno, ali možda je i bolje. „ramota je da gledam u oči građana Bijeljine i da za onom govornicom branim Ljubišu Petrovića. Nemam zbog čega.“ To mi je drago što sam čuo, ali nije mi drago što nisu došli ovdje. Čitali ste juče saopštenja SDS i PDP i kako blate skupštinsku većinu, kako blate saziv ove skupštinske većine i sve ono što radimo. Nisu se pojavili ovdje. Došao je odbornik PDP na početak ove Skupštine, da položi zakletvu, da bi mogao da dobija 500-600 KM odborničkog dodatka, a taj isti odbornik se nije udostojio da iskaže poštovanje ovoj Skupštini, da ostane i ovdje da raspravlja. Dobro, dragi građani, koji ste podržali ovaj skupštinski saziv, koji ste podržali tih šest odbornika iz opozicije, razmislite da li ćete poslušati njih i njihove razloge da izađete na ovaj Referendum i da glasate protiv ovog Opoziva. Bolje nemojte da izlazite i slušate i nas i njih, pustite onaj narod koji je ogorčen i ovo razumije, da izađe i glasa. Taj isti Gradonačelnik koji je izdao naređenje, a nije ispoštovao za ove dvije godine i odbornike opozicije, mogao je da dođe sam ili sa svojim savjetnicima i da se suprotstavi ovoj inicijativi. Da odmjerimo snage, da nas ubijedi. Ljudi smo mi, da kaže odustanite, od danas želim da radim, želim da idem naprijed. Nije se pojavio. Nemamo mi mnogo o čemu razmišljati“, objasnio je Mitrović.

Kako kaže, ovo je njegov četvrti mandat u Skupštini Grada Bijeljina, i ispred Pokreta za Bijeljinu, Petroviću je poručio da će izgubiti voljom naroda.

„Gradonačelniče, Vi se ne možete porediti sa mnom. Ja sam se takmičio sa 4.000 kandidata iz raznih političkih partija, a Vi ste pobijedili slučajno. Izgubiti nećete slučajno, već voljom naroda. Za ovih 15-16 godina radili smo, gradili, razvijali smo se brzo. Kada je došao ovaj Gradonačelnik, izgradili smo skupštinsku većinu, nema veze što smo na različitim stranama… mi smo ga pozvali, rekli da hoćemo da radimo i idemo naprijed, hoćemo da gradimo Bijeljinu, ostavimo politiku po stranu. On je vrata od svog audija Q5 zatvorio, rezervoar je pun goriva i umjesto unaprijed, on ide unazad 200 na sat. Nije problem što ide unazad, već što ruši sve pred sobom, sve ono što smo izgradili. Kilometre i kilometre puta smo izgradili za 20 godina. Putevi novi moraju da se rade, a stari moraju da se održavaju. On niti održava, niti pravi nove. Za dvije godine Bijeljinu je unazadio za pet godina. Pet godina narednih ćemo imati probleme da stignemo ove dvije godine i saniramo i održavamo ono što smo izgradili“, istakao je potpredsjednik Skupštine Bijeljina.

On navodi da u Bijeljini ništa ne bi bilo izgrađeno da nije Agrarnog fonda Bijeljina, Vlade RS, Kompenzacionog fonda.

„Ljubiša Petrović je sa svojih 12 savjetnika i 180 zaposlenik obrstio budžet Grada Bijeljine i nijedna marka nije ostala za ulaganje u Grad Bijeljina i to građani Bijeljine trebaju da znaju. Zaposlio je ljude, ne da rade, već da botuju. Sjećam se kada je izabran za Gradonačelnika, sreo me u hodniku i rekao, Mitroviću, pridruži nam se da zajedno rušimo ovu vlast. Rekao sam mu, Petroviću Ljubiša, nisam ja došao rušim, već da gradim. Od tad je zaćutao i od tad mi i ne komuniciramo, ali njegovom, a ne mojom voljom“, ispričao je Mitrović.

SG BIJELJINA: Usvojena Inicijativa za opoziv Gradonačelnika – Referendum 19. marta

Dodao je i da su od početka ovog mandata, ukazivali na kršenje Zakona, na sve ono što Gradonačelnik radi i da je on, nakon dvije godine, odlučio i podnio krivičnu prijavu.

„Otišao sam u Sud, podnio krivičnu prijavu i Ljubiša Petrović treba da odgovara. Ja se Ljubiše Petrovića, njegovih 12 savjetnika, njegovih saradnika, njegovih čuvara ne bojim, ovo radim zbog građana Bijeljine, ja ću na ovome istrajati do kraja. Nažalost, mi imamo Gradonačelnika koji u svojoj maloj konferencijskoj sali svakih sedam do osam, deset dana drži konferencije za štampu, gdje predsjednika Republike ne priznaje, koga naziva CIK predsjednikom, tamo okuplja ljude koji ne priznaju predsjednika RS, ne priznaju predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koji nam je obezbijedio novac, investicije za RS… Bijeljina će biti u problemi, mi Petroviću Ljubiši moramo da stanemo u kraj, Bijeljina nikad nije bila destinacija i stanovište gdje ćemo okupljati inatlije, Bijeljina je bila regionalni centar, kulturni centar, turistički centar. U Bijeljini je sve počinjalo, u Bijeljini sve mora da se završi i mi zajedno bez obzira u kojoj političkoj partiji bili, složno nakon ove Skupštine moramo da krenemo da Ljubišu Petrovića pošaljemo u prošlost, da izaberemo Gradonačelnika koji će nam obećati da će raditi za interese Grada Bijeljina i da pokušamo da stignemo sve što smo izgubili za vrijeme vladavine Ljubiše Petrovića“, istakao je Mitrović na kraju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...