SG BIJELJINA: Lazarević, SNSD – Gradonačelnikov cilj je bio da satanizuje SNSD (video)

Datum:

Share post:

Zlatan Lazarević, odbornik Kluba odbornika SNSD u Skupštini Grada Bijeljina, komentarisao je Izvještaj o radu Gradske toplane, koji je prihvaćen na 15. sjednici Skupštine Grada.

Lazarević ističe da je direktor, u odnosu na prošli put, uložio napore i napravio plan aktivnosti koje bi pojačale prihode i omogućile solventnije poslovanje Gradskoj toplani.

„Kada je bilo riječi o pomoći Gradskoj toplani, skupštinska većina je tražila samo da sve bude uredno i da izglasamo odluku. Direktora sam samo zamolio da u narednom periodu objasni nelogičnu pojavu u Gradskoj toplani, da u vrijeme kada je trošila po 3.000 tona uglja – pozitivno je poslovala, a u vrijeme kada troši 5.000 tona – negativno posluje. Mene lično interesuje, ko je pojeo ugalj?“, upitao je Lazarević.

Takođe, predstavljen je i Izvještaj AD „Vodovod i kanalizacija“, a za direktora, Lazarević je imao više pitanja.

Kako je istakao, “satanizacija “Vodovoda” dostigla je epske razmjere, a uskoro bi mogla da uđe i u Bibliju na osnovu Gradonačelnikovih riječi”.

„Gradonačelnik je svašta pričao o “Vodovodu”, a samo je trebao da podnese krivične prijave i pusti organi koji se bave tim da rade svoj posao. Evidentno je da je njegov cilj bio da satanizuje SNSD koji je sada u koaliciji sa rukovodećim kadrom iz tog vremena, a SNSD nema veze već 11 godina sa “Vodovodom”. SDS i PDP su upravljali “Vodovodom” svih proteklih godina, oni su nasljednici te politike, upravo oni koji sad najviše kritikuju“, rekao je Lazarević, te upitao direktora da li je realizovan kredit, s obzirom na „rijaliti program“ koji je prezentovan kada je na proteklim sjednicama bilo riječi o kreditu.

Lazarević je, takođe, istakao da ima informaciju da direktor “Vodovoda” radi privatni posao, te da je privatnost firme inokosna sa firmom koju vodi. On smatra da postoji mogućnost da je ta firma i učestvovala na tenderima, te da je direktor “Vodovoda” naprasno povećao platu za sto ljudi, bez ikakvih kriterijuma. Pritom su, kako kaže, međuljudski odnosi narušeni, zaposlen je pravni savjetnik koji je plaćen više nego izvršni direktor u “Vodovodu” – potpisan je i ugovor sa advokatskom kancelarijom, a pored toga, “Vodovod” ima i pravnu službu.

„Gradonačelnik je na pričama koje je pričao, gradio svoj imidž pravednika“, rekao je Lazarević.

Kada je riječ o Izvještaju AD „Komunalac“, Lazarević je istakao da je njegova jedina primjedba bila upućena na direktorovu konstataciju da bi prihodi mogli da se povećaju radom pauka.

„Mi kao Grad treba da obezbijedimo ljudima uslove za parkiranje, pa onda da ih kažnjavamo za nepropisno parkiranje. Mi smo u zadnjih mjesec dana ukinuli 50 parking mjesta u Ulici patrijarha Pavla“, rekao je Lazarević.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Omladina SDS Bijeljina u nedjelju organizuje druženje sa sugrađanima

Omladina SDS-a organizuje druženje sa sugrađanima povodom Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika u nedjelju, 5. maja sa početkom...

Pokret za Bijeljinu na Veliki petak poslao poruku sugrađanima (foto)

U susret najradosnijem danu Hristovom vaskrsenju, Pokret za Bijeljinu je 3. godinu za redom organizovao podjelu vaskršnjih jaja...

Protivgradna zaštita juče ispalila 17 raketa na području Republike Srpske

Protivgradna zaštita dejstvovala je sa 17 protivgradnih raketa na području Republike Srpske. Tokom jučerašnjeg dana, od 14.28 do 16.50...

LJUBO LJUBOJEVIĆ: Novinarstvo se danas nalazi između čekića i nakovnja

Ovaj dan obilježavamo u trenutku prijetnje po medijske slobode, ali i lošim statusom medijskih radnika. Svjetski je dan slobode...