Sportsko ribolovno udruženje „Riba“ iz Bijeljine, u želji da uljepša praznične dane najugroženijim sugrađanima, danas je tradicionalno organizovalo humanitarnu akciju pripremanja obroka korisnicima Narodne kuhinje na teritoriji Grada Bijeljina.

„Mi ove godine imamo 306 korisnika i pripremamo oko 330 obroka. Po pravilu mi desetak posto moramo da spremimo više. Obrok se sastoji od oko 350 grama upržene ribe, od riblje čorve, hljeva i, s obzirom da je danas Veliki petak i po tradiciji se farba prvo Vaskršnje jaje, mi smo ofarbali oko 1.000 jaja za tih 300 do 330 korisnika. Svakome od korisnika damo po troje obojene jaja. Što se tiče naših aktivista, to su ljudi koji uzastopno ovih devet godina učestvuju u našoj aktivnosti i to je manje iil više isti sastav. Oni dolaze sa posebnim zadovoljstvom, sa izuzetnom voljom, posebno imajući u vidu koji je vid ove akcije. U njima ustvari vlada želja da se koliko-toliko pomogne najugroženijim građanima Semberije i da im uljepšamo ove Vaskršnje praznike“, istakao je Miodrag Đukić, predsjednik Udruženja „Riba“.

Podijelu ovih paketa izvršiće članovi Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina zajedno sa članovima Udruženja.

„Mi smo se danas okupili kao Ribarsko udruženje, na čelu sa predsjednikom Miodragom Đukićem da onim licima kojima je to potrebno, napravimo jednodnevni posni obrok. Obrok se sastoji iz riblje čorbe i pržene ribe. Pržene ribe ima otprilike 350 kg i dva suda riblje čorbe, otprilike, dvjesta litara. Bar na ovaj način, neka lica kojama je to potrebno, znaju da neka neko misli o njima i neki im danas bude posni obrok, a sutra će praviti neku mrsnu trpezu“, rekao je Gojko Ćuskić, član Ribarskog udruženja „Riba“ Bijeljina.

Vladan Dobrić iz Bijeljine kaže da već nekoliko godina učestvuje u ovoj humanoj akciji i da mu je drago da pomogne onoliko koliko može. 

„Ja sam tu kako se počelo sa akcijom, znači već nekoliko godina i tu smo stalno da pomognemo koliko možemo mi pomoći za lica kojih je, nažalost, svaki dan sve više i više. Svake godine ih je sve više i više. Uvijek se odazivam na ovakve aktivnosti, onoliko koliko mi dozvoljava vrijeme, rekao je Dobrić koji kaže da je sportski ribolovac otkako zna za sebe.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име