DODIK POVODOM MEĐUNARODNOG DANA SLOBODE MEDIJA: Srpska stvorila uslove za rad svih medija

Datum:

Share post:

Republika Srpska, kao demokratsko društvo, stvorila je uslove za rad svih medija cijeneći važnosti slobode izražavanja, ulogu i značaj medija, kao i pravovremeno informisanje javnosti u savremenom svijetu, istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik u čestitki povodom Međunarodnog dana slobode medija, 3. maja.

Dodik je čestitao Međunarodni dan slobode medijima novinarima, udruženjima novinara i zaposlenima u sredstvima javnog informisanja u Republici Srpskoj, istakavši da su za prosperitet kompletnog društva veoma bitni odgovoran odnos prema medijskoj zajednici, te poštovanje načela i vrijednosti slobode medija.

On je zahvalio svim medijskim radnicima koji prate aktuelna dešavanja, te pružaju, objektivne i pouzdane informacije, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

„Institucije Srpske će nastaviti u potpunosti podržavati profesinoalne medije kako bi im se obezbijedio bolji položaj i povoljniji uslovi rada. Čestitam vam ovaj dan, uz želju za mnogo uspjeha na profesionalnom i ličnom planu“, navodi se u čestitki.

Treći maj u svijetu obilježava se kao Dan slobode medija s ciljem podizanja svijesti o značaju slobode i nezavisnosti medija.

Cilj obilježavanja jeste podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda i njenih osnovnih načela.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici iako je više glasova protiv i uzdržanih

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o Srebrenici, iako je više bilo protiv i uzdržanih. Nacrt rezolucije je...

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...