SG BIJELJINA: Javni poziv za dodjelu nagrada i priznanja

Datum:

Share post:

KOMISIJA ZA NAGRADE I PRIZNANJA
Broj: 01-013-1-337/23
Datum, 14.08.2023. godine

Na osnovu člana 19. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina („Službeni glasnik Grada Bijeljina“, broj: 15/13), Komisija za nagrade i priznanja, o b j a v lj u j e

J A V N I   P O Z I V

Povodom 24. septembra – Dana Grada pozivamo sve zainteresovane političke organizacije, državne organe, preduzeća, ustanove ili druge organizacije u Gradu, kao i građane da u formi građanske inicijative dostave svoju inicijativu za dodjelu priznanja.

Odlukom o priznanjima u Gradu Bijeljina ustanovljena su sljedeća priznanja:

1. Povelja Grada Bijeljina je najviše društveno priznanje Grada koje se dodjeljuje kao poseban znak priznanja za rad i djela u oblasti stvaralaštva i rada od opšteg značaja za Grad.

2. Medalja „Knez Ivo od Semberije“ (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dodjeljuje za djela koja zaslužuju opšte poštovanje i priznanje u Gradu, a posebno za djela humanizma, nesebičnog požrtvovanja u spasavanju ljudi, dobara, borbe za slobodu i ljudsko dostojanstvo, ispoljenu ličnu hrabrost i za djela koja doprinose srećnijem i humanijem življenju. Medalja „Knez Ivo od Semberije“ dodjeljuje se i naročito uspješnim pojedincima i pravnim licima u oblasti poljoprivredne proizvodnje i privrede uopšte.

3. Medalja „Filip Višnjić“ (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dodjeljuje za opštepriznati rad i djela koja su od posebnog značaja za Grad u oblasti umjetničkog rada i stvaralaštva, obrazovanja, nauke i kulture uopšte.

4. Značka Grada Bijeljina (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dodjeljuje za istaknuti rad, djela i lične uspjehe koji doprinose opštoj afirmaciji organizacija, institucija i Grada u raznim oblastima života i rada, sporta, fizičke kulture i drugim oblastima.

5. Zahvalnica

Priznanja, u skladu sa ovom Odlukom, mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama.

Inicijativa se mora dostaviti sa obrazloženjem i biografijom – za fizička lica, odnosno sa referensama za pravna i fizička lica najkasnije do 18.08.2023. godine (petak), kako bi Komisija za nagrade i priznanja utvrdila imena kandidata i predložila Skupštini Grada Bijeljina da donese Zaključak o dodjeli gradskih priznanja koja će biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina, povodom obilježavanja dana Grada Bijeljina.

Inicijative dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu: Skupština Grada Bijeljina, Komisija za nagrade i priznanja, Trg Kralja Petra I Karađorđevića br. 1, 76 300 Bijeljina.

KOMISIJA ZA NAGRADE I PRIZNANJA

PREDSJEDNIK KOMISIJE

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...