Održana treća „Kotlićijada“ Lovačkog udruženja „Semberija“ – sekcija Gornja Čađavica (foto, video)

Datum:

Share post:

U organizaciji Lovačkog udruženja „Semberija“ iz Bijeljine, sekcija Čađavica Gornja, juče je u Gornjoj Čađavici održala tradicionalnu lovačku „Kotlićijadu“.

Na „Kotlićijadi“ se okupio veliki broj ekipa iz Srpske, Srbije i regiona, te su ljubitelji lovačkih kotlića mogli da uživaju u bogatoj gastro ponudi. Pored uživanja u hrani vrhunskog ukusa, lovci su imali i takmičarski dio.

Manifestacija je održana kod lovačke kuće u Gornjoj Čađavici, uz prisustvo oko 30 takmičarskih ekipa a na druženju je bilo i oko 300 lovaca, gostiju i prijatelja Lovačkog udruženja Semberija Bijeljina i lovačke sekcije Gornja Čađavica koji su uz gostoprimstvo domaćina uživali u druženju i zabavi, a potom  i nadmetanju ko će pripremiti najbolji kotlić.

Živojin Lazić, generalni sekretar Lovačkog saveza RS, rekao je da Lovački savez RS uvijek rado podržava ovakve manifestacije na kojima preovladava druženje i lovačke priče. Manifestacija je okupila oko 300 ljubitelja lova, a pripremljeno je oko 20 kotlića.

Živojin Lazić, generalni sekretar „Lovačkog saveza RS“

„Ovo je lijepa slika koja će otići daleko, imamo zaista divan ambijent. Kada je riječ o lovnoj sezoni, ona je završena u jednom dijelu lovstva, dok u drugom nije, s obzirom da je Semberiju u posljednja dva mjeseca zadesila teška nesreća, epidemija afričke kuge svinja, ali ljudi su smogli snage da se okupe i prevaziđu i taj problem. Pored druženja, danas smo imali i takmičenje u gađanju letećih meta u Crnjelovu na olimpijskom stadionu. Ugostili smo naše prijatelje iz Srbije, Hrvatske, Herceg-Bosne, Mostara, imali smo preko 150 takmičara, a pripremili smo 21 kotlić“, rekao je Lazić, te dodao da su članovi Lovačkog saveza druželjubivi i gostoprimljivi, te da se ne dijele ni po vjerskoj, ni nacionalnoj osnovi.

-Izuzetno smo zadovoljni organizacijom današnjeg lovačkog druženja odnosno 3. Kotlićijadom koju organizuje sekcija Gornja Čađavica. Ovo je još jedan dokaz da je Lovačko udruženje Semberija jedno od najorganizovanijih u Republici Srpskoj, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Radenko Božić sekretar udruženja.

Radenko Božić, sekretar Lovačkog udruženja „Semberija“ Bijeljina

Zolika Bali iz Erdevika, drugi put prisustvuje „Kotlićijadi“ koja se organizuje u Semberiji, a i ovoga puta nosi samo lijepe uspomene na druženje.

Zolika Bali, Erdevik

„Druženje u Semberijji je uvek lepo, inače mi smo i pobratimi sa Sembercima već 20 godina. Prisustvujemo na svim manifestacijama koje organizuje Lovačko udruženje Semberija, takođe se i oni odazovu na naša druženja u Sremu i imamo ziasta bratski odnos“, rekao je Bali za portal Dešavanja u Bijeljini.

Miladin Božić, glavni lovovođa u Lovačkom udruženju „Semberija“, istakao je da je jučerašnjem događaju prisustvovalo više od 20 ekipa iz raznih krajeva Semberije, Majevice, Mačve i okolnih mjesta.

Lovačka „Kotlićijada“ organizuje se svake druge godine koju, iz godine u godinu, obogati sve više ekipa i ljubitelja lova.

Miladin Božić, glavni lovovođa u Lovačkom udruženju „Semberija“

„Vrijeme nas je izuzetno dobro poslužilo, zaista imamo dobar odziv. Danas je bilo i takmičenje u nadvlačenju konopca i u kuvanju lovačkog paprikaša. Prvo mjesto osvojila je ekipa lovačka sekcija „Dragaljevac“, drugo mjesto lovačka ekipa iz Mačve, a treće mjesto je osvojila lovačka sekcija „Magnojević“. Naši tereni su brežuljkasti, sa nešto malo ravnice, dobro gazdujemo sa populacijom srneći divljači, fazansku divljač gajimo u volijerama, po nekoliko mjeseci i jedan dio fazanskih koka ispuštamo početkom marta u lovište, pred reprodukciju“, rekao je Božić, te dodao da u ovoj lovačkoj sekciji vladaju dobri međuljudski odnosi koji se gaje godinama.

Druženju na 3. Kotlićijadi Lovačke sekcije u Gornjoj Čađavici kod Bijeljine, a u organizaciji  Lovačkog udruženja Sebmerija se pridružio i Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Gradonačelnik Bijeljine je pohvalio manifestaciju, zahvalio se domaćinu na dobrodošlici i rekao da je ponosan što vidi ovoliki broj lovaca.

– Grad Bijeljina intenzivno pomaže projekte u lovstvu a ta saradnja će se još bolje nastaviti i u narednom periodu, rekao je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ministar Minić u Bijeljini sa predsjednikom i članovima Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije i Majevice“ (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Savo Minić, danas je prisustvovao sastanku sa semberskim poljoprivrednicima i predsjednikom Udruženja poljoprivrednika...

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...