Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak i potpredsjednik Gradskog odbora SPS Banjaluka Darko Milošević posjetili su spomen kompleks Šušnjar kod Sanskog Mosta i prislužili svijeće za 5.500 Srba ubijenih za Ilindan 1941. godine na ovom stratištu.

Ovo mjesto velikog stradanja srpskog naroda se ne nalazi na teritoriji Republike Srpske, ali zato je još veća obaveza i društva i institucija Republike Srpske da čuvaju sjećanje na stradale, istakao je lider SPS. 

– Šušnjar svjedoči i opominje na stradanja srpskog naroda ovih prostora i on je dio istorije Srpskog naroda koju niko ne može da mijenja. Obaveza svih nas iz Republike Srpske jeste da dolazimo i da se okupljamo ovdje, da prislužimo svijeće u čast nevinih žrtava ali i da brinemo o onima koji još uvijek žive ovdje, o ljudima koje nismo i nećemo zaboraviti. Jedina politika koja danas vrijedi jeste da pomažemo i podržavamo jedni druge kao i da čuvamo našu tradiciju i našu istoriju, koliko god ona teška i bolna bila, jer bez tog teško da možemo naprijed – poručio je Selak. 

Selak i Milošević takođe su obišli crkvu Svete velikomučenice Nedjelje u Kijevu kod Sanskog Mosta gdje su razgovarali sa sveštenikom i mještanima koji žive tu, kao i sa onima koji su raseljeni ali se svake godine okupljaju u zavičaju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име