Dodik upoznao Vučića i patrijarha Porfirija o teškoćama srpskog naroda u BiH

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upoznao je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Njegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija i članove Svetog sinoda Srpske pravoslavne crkve sa situacijom u BiH, sa posebnim osvrtom na Republiku Srpsku, kao i svim teškoćama sa kojima se srpski narod suočava zapadno od Drine, saopšteno je to iz pres službe predsjednika Srbije.
 

U saopštenju se navodi da su članovi Sinoda zatražili od predsjednika Srbije i srpskog člana Predsjedništva BiH da istraju u vođenju samostalne i nezavisne spoljne politike.

Patrijarh Porfirije i članovi Sinoda, koje je zajedno sa Dodikom danas u Beogradu primio predsjednik Srbije, ukazali su na neophodnost postojanja nacionalnog jedinstva i očuvanja vitalnih interesa srpskog naroda u cjelini.

Oni su u skladu sa tim izrazili zabrinutost za poziciju vjeronauke u srpskom prosvjetnom sistemu i zatražili podršku od predsjednika Srbije kako bi pozicija države po tom pitanju bila promijenjena.

Predstavnici SPC zatražili su od predsjednika Srbije da bude posvećen zaštiti tradicionalnih normi srpskog društva, posebno očuvanju i njegovanju najviših porodičnih vrijednosti, kao temelja na kojem počiva cjelokupna zajednica, navodi se u saopštenju.

TESTNA REKLAMA

Vučić je sagovornike informisao o toku razgovora koji se pod okriljem EU vode o Kosovu i Metohiji, o situaciji u srpskim sredinama u južnoj srpskoj pokrajini, te ekonomsko-socijalnoj situaciji u Srbiji i njenoj međunarodnoj poziciji. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...