SDS sutra o protivkandidatu Mićiću: DR LJUBIŠA PETROVIĆ ILI TOMICA STOJANOVIĆ?

Datum:

Share post:

Prema saznanjima portala Dešavanja u Bijeljini Gradski odbor SDS sutra ujutro će odlučivati između dr Ljubiše Petrovića i aktuelnog predsjednika gradskog odbora ove stranke Tomice Stojanovića o tome ko će biti protivkandidat Mići Mićiću za mjesto gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Nakon niza odbijenih ponuda
Ovaj izbor slijedi nakon što su predsjednici lokalnog PDP i SDS Slaviša Marković i Tomica Stojanović prije nekoliko dana dobili negativan odgovor advokata Miodraga Stojanovića.

Prije toga su isti stav zauzeli i poznati direktor jedne banke u Bijeljini, zatim hirurg u bolnici Sveti Vračevi i druge ličnosti.

Dva izbora
Dr Ljubiša Petrović je do skora pominjan kao mogući nosilac odborničke liste SDS za Skupštinu Grada. Zatim se za istu poziciju unutar SDS pominjao i Miladin Rakić, donedavni načelnik Odjeljenja za urbanizam.

Dr Petrović je inače odborničko mjesto u prošlom sazivu osvojio na listi Uspješne Srpske, dr Zlatka Maksimovića. Zatim je prešao u tada jedinstveni SDS. Nakon cijepanja ove stranke i isključenja Miće Mićića, Petrović je izvjesno vrijeme bio ''neopredijeljen ''. Nakon toga se počeo pominjati kao nosilac liste odbornika SDS Mirka Šarovića u Bijeljini.

Tomica Stojanović je prije Mićićevog isključenja iz SDS Mirka Šarovića slovio za gradonačelnikovog bliskog saradnika. Nakon niza pregovora pristao je da ostane uz Šarovića.

Tada je dobio i upražnjeno mjesto predsjednika Gradskog odbora u Bijeljini, ali i mjesto u Predsjedništvu SDS.  Stojanović je već pominjan kao najozbiljniji protivkandidat Mićiću.

Oprečni stavovi opozicije
Stojanović je ipak, izvjesno vrijeme ćutao, a ni gradski odbor SDS Bijeljina,   ni Predsjedništvo ili predsjednik stranke nisu objavljivali njegovu kandidaturu.

Istovremeno predsjednik lokalnog PDP Slaviša Marković je istupao u javnosti sa tvrdnjom da je bolje imati nestranačkog kandidata bliskog članovima SNSD koji su nezadovoljni sporazumom Dodik – Mićić, nikako nekog Mićićevog saradnika.

Prema Markovićevim riječima, to bi bio način da se članovima SNSD da prilika da glasaju za nestranačku ličnost, a ne da biraju između Mićića i nekog donedavno njemu bliskog.

Aktivan PDP
U pokušaju pronalaska odgovarajuće ličnosti mjesto nezavisnog, ali kandidata koga će podržati opozicija je bio direktor jedne banke u Bijeljini,  inače blizak SNSD, zatim i jedan bijeljinski hirurg.

Na kraju predsjednik lokalnog PDP, Slaviša Marković, se prvi dan pojavio sam, a zatim i sa kolegom iz SDS Tomicom Stojanovićem kod advokata Miodraga Stojanovića.

Iako se očekivao dolazak nekog od čelnika ovih partija na razgovor sa advokatom Stojanovićem to se nije desilo. Ni vrh SDS, kako je potvrđeno portalu Dešavanja u Bijeljini, nije znao ništa o tim pregovorima.

Lokalna lutanja?
Proizlazi da su izbori i pregovori sa mogućim nestranačkima kandidatima ostavljeni samo čelnicima lokalnog PDP i donekle SDS. Vrhovi ovih partija se nisu pojavili na ovim pregovorima u Bijeljina kao drugom gradu po veličini u Republici Srpskoj.

Opozicionog kandidata, prema dogovoru PDP i SDS u Bijeljini treba da da lokalni SDS.

Prema informacijama portala Dešavanja u Bijeljini to bi, u izboru Šarovićevog SDS mogao biti dr Ljubiša Petrović koji je prešao iz Uspješne Srpske i ostao uz Šarovića i Stojanovića i samog predsjednika GO SDS Bijeljina i doskorašnjeg Mićićevog bliskog saradnika Tomice Stojanovića?

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VLADA SRPSKE: Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece 60 miliona KM

Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj u 2024. godini planiran je iznos od...

Kineski predsjednik sutra sa Vučićem u Srbiji

Nakon posjete Francuskoj, kineski predsjednik sutra stiže u dvodnevnu posjetu Srbiji, a domaćin će mu biti predsjednik Aleksandar...

LAVROV: Dodik se jedini bori za dejtonske principe

"Rezolucijom o Srebrenici se žele slomiti Srbi" Lavrov poručio da se Dodik jedini bori za dejtonske principe Ministar spoljnih...

Romi u Bijeljini obilježili Đurđevdan i dolazak proljeća

Bijeljinski Romi tradicionalno su obilježili praznik Đurđevdan bacanjem vjenčića od vrbovog pruća u kanal Drina-Dašnica, te su na...