SAVA ''SEMBERIJA'': Otežan izvoz proizvoda i naplata potraživanja

Datum:

Share post:

Uz preraspodjelu rada koju je uslovila epidemija virusa korona, rade pogoni fabrike Sava Semberija. Ova fabrika koja 85 odsto svojih proizvoda izvozi u zemlje širom Evrope i svijeta, suočava se sa otežanim plasmanom robe preko granica, a samim tim otežana je i naplata potraživanja. Uprkos novonastaloj situaciji u Savi su radili na zapošljavanju radnika, otpuštanja nije bilo. Redovno se izmiruju i obaveze prema zaposlenima.

Epidemija virusa korona otežala je spoljnotrgovinsko poslovanje. Tako problema imaju firme koje su oslonjene na izvoz svojih proizvoda i u Srpskoj.

U sektoru prehrambene industrije, koja je uglavnom oslonjena na izvoz kažu da protok robe ide, ali otežano. Prehrambena industrija Sava Semberija izvozi gotovo 85 odsto svojih proizvoda, isporuka je otežana a tako i naplata potraživanja.

Sava je potpisala i ovogodišnje ugovore sa oko 170 domaćih poljoprivrednih proizvođača za otkup sirovine. Prioritet je kažu u rukovodstvu obezbijediti zavidnu količinu robe na domaćem terenu i apeluju na nadležne da pomognu poljoprivrednicioma kako bi proizvodnju zasnovali u većem obimu, što će biti višestruko značajno i za prerađivački sektor.

50 odsto obaveza na osnovu prošlogodišnjih ugovora sa proizvođačima izmirila je Sava krajem prošle godine. Kako se očekuje uskoro će uslijediti i isplata preostalog novca poljoprivrednicima.

Prerada slatkog programa u fabrici je u punom jeku. Akcenat je stavljen na zaštitu zdravlja i bezbjednost radnika na radnom mjestu, pa se radi uz sve propisane mjere nadležnih. Otpuštanja radnika nije bilo, radilo se na zapošljavanju pa su uposlena tri nova radnika. Isplaćena je i februarska plata u punom iznosu svim radnicima, a uskoro će i martovska kažu u rukovodstvu ove fabrike.

Sava Semberija je i u momentima dok se cjelokupno društvo bori, kako bi se prevazišle posljedice epidemije virusa korona, pokazala da je društveno-odgovorna domaća kompanija. Naime proizvodi ove fabrike preko bijeljinskog Centra za socijalni rad dolaze do korisnika kojima su najpotrebniji, odnosno do socijalno-ugroženih kategorija stanovništva.


Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Predivno veče u Dvorovima uz bogat kulturno-umjetnički program (foto)

U Svetosavskom domu u okviru Hrama svetog velikomučenika Prokopija u Dvorovima obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika.Učestvovali su bivši...

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...

Uskoro saobraćajni znakovi „divljač na putu“ na svim rizičnim lokacijama u Srpskoj

Lovački savez Republike Srpske obavještava korisnike lovišta u Republici Srpskoj da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti...

Dnevni horoskop za 23. februar

OVAN POSAO: Stekli ste utisak da imate neprijatelja ili da je konkurencija uspešnija. Lav i Strelac će vam iskreno...