Ruski ambasador u Bijeljini: Razvijati privrednu saradnju

Datum:

Share post:

Bijeljinu je danas posjetio ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov koji je sa gradonačelnikom Mićom Mićićem razgovarao o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o privrednoj saradnji između Rusije i Bijeljine u oblasti privrede.

– Ovo je jedan od najljepših i najperspektivnijih gradova BiH, na čijem čelu je i veoma racionalno rukovodstvo. Mogućnosti za privrednu saradnju između Rusije i Bijeljine postoje i mi ćemo uložiti zajedničke napore da ostvarimo saradnju na obostranu korist – naveo je ambasador Ivancov.

Ovom prilikom, ambasador Rusije je ponovio da je čvrsto stanovište Rusije da se mora poštovati Dejtonski sporazum i ravnopravnost naroda, odnosno, oba entiteta BiH.

– To je temelj razvoja BiH kao nezavisne, suverene države – istakao je ambasador Ruske Federacije u BiH.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete ambasadora Ivancova i istakao da je na sastanku zaključeno da Dejtonski mirovni sporazum daje okvir da se u BiH može više razvijati ekonomija.

– Cilj nam je da privučemo ivestitore u Srpsku i BiH i da se u našem Gradu otvaraju preduzeća, a time i nova radna mjesta, a ne da mladi odlaze u Evropsku Uniju u potragu za poslom. Mi u Bijeljini još nemamo tako veliki problem i odliv stanovništva, ali želimo da reagujemo preventivno – naveo je Mićić. 

On je istakao da privrednici iz Bijeljine trenutno svoje proizvode ne izvoze direktno u Rusiju, nego posredstvom partnera iz Srbije.

– Ove godine Bijeljina se bratimila sa ruskim gradom Azovom i očekujemo da ćemo, zahvaljujući tim vezama, između ostalog, imati i ekonomsku korist – istakao je Mićić.

U okviru radne posjete Bijeljini, ambasador Ivancov je dan ranije u prostorijama Univerziteta „Apeiron“ otvorio foto-izložbu „Narodi Rusije“, autora Željka Stojanovića, na kojoj je predstavljena tradicija 46 nacionalnosti iz te zemlje.

Izvor: Gradska uprava

 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: Ostajem Gradonačelnik Bijeljine – nema protivkandidata koji me može pobijediti (video)

Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Ne postoji protivkandat koji može da pobijedi u trci na narednim lokalnim izborima, jasan je...

MINISTAR MITROVIĆ: Povećanje minimalca uticalo na smanjenje rada na crno

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da je povećanje minimalca sa 700 KM na...

Počeo predškolski program u 122 vaspitno-obrazovne ustanove “Djeca će uz tromjesečni program steći dodatna znanja”

U 122 vaspitno-obrazovne ustanove širom Republike Srpske počela je realizacija Programa za djecu u godini pred polazak u...

CIJENE JAGODA ŠIBAJU BUDŽET Za kilogram ove slasne voćkice može se kupiti 6 kilograma brašna, 5 litara ulja ili 5 kilograma krompira

Prije neki dan mnogi su vjerovatno prokomentarisali informaciju kako su u Beogradu jagode dostigle basnoslovnu cijenu. Ali, oni...