Ruski ambasador u Bijeljini: Razvijati privrednu saradnju

Datum:

Share post:

Bijeljinu je danas posjetio ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov koji je sa gradonačelnikom Mićom Mićićem razgovarao o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o privrednoj saradnji između Rusije i Bijeljine u oblasti privrede.

– Ovo je jedan od najljepših i najperspektivnijih gradova BiH, na čijem čelu je i veoma racionalno rukovodstvo. Mogućnosti za privrednu saradnju između Rusije i Bijeljine postoje i mi ćemo uložiti zajedničke napore da ostvarimo saradnju na obostranu korist – naveo je ambasador Ivancov.

Ovom prilikom, ambasador Rusije je ponovio da je čvrsto stanovište Rusije da se mora poštovati Dejtonski sporazum i ravnopravnost naroda, odnosno, oba entiteta BiH.

– To je temelj razvoja BiH kao nezavisne, suverene države – istakao je ambasador Ruske Federacije u BiH.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete ambasadora Ivancova i istakao da je na sastanku zaključeno da Dejtonski mirovni sporazum daje okvir da se u BiH može više razvijati ekonomija.

TESTNA REKLAMA

– Cilj nam je da privučemo ivestitore u Srpsku i BiH i da se u našem Gradu otvaraju preduzeća, a time i nova radna mjesta, a ne da mladi odlaze u Evropsku Uniju u potragu za poslom. Mi u Bijeljini još nemamo tako veliki problem i odliv stanovništva, ali želimo da reagujemo preventivno – naveo je Mićić. 

On je istakao da privrednici iz Bijeljine trenutno svoje proizvode ne izvoze direktno u Rusiju, nego posredstvom partnera iz Srbije.

– Ove godine Bijeljina se bratimila sa ruskim gradom Azovom i očekujemo da ćemo, zahvaljujući tim vezama, između ostalog, imati i ekonomsku korist – istakao je Mićić.

U okviru radne posjete Bijeljini, ambasador Ivancov je dan ranije u prostorijama Univerziteta „Apeiron“ otvorio foto-izložbu „Narodi Rusije“, autora Željka Stojanovića, na kojoj je predstavljena tradicija 46 nacionalnosti iz te zemlje.

Izvor: Gradska uprava

 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đoković piše novu stranicu teniske istorije

​Srpski teniser Novak Đoković boriće se sutra protiv Grka Stefanosa Cicipasa za svoju rekordnu desetu titulu na Otvorenom...

U Bijeljini otvoren 4. Kjokušinkai karate turnir “RS čelendž“ (foto)

U Bijeljini je večeras otvoren četvrti „RS Čelendž“ kjokušinkai karate turnir na kojem učestvuju borci iz Španije, Rumunije,...

Danas obilježena 81. godišnjica “Igmanskog marša”

Partizani vršili proboj ka Foči: Hiljade ljudi iz BiH i regije obilježilo godišnjicu Igmanskog marša Godišnjica je obilježena tradicionalnim...

OSTOJIĆ BO RS: Hitno imenovati resornog ministra i nastaviti pregovore

Savjet Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ apeluje na institucije Srpske da se što hitnije imenuje resorni ministar i...