SKANDAL U BANJALUČKOM ZDRAVSTVU Majka tvrdi da joj je PEDIJATAR ODBRUSIO: Briga me što ti dijete ima temperaturu

Datum:

Share post:

Još jedna Banjalučanka podijelila je na društvenim mrežama neprijatno iskustvo koje je sa bolesnim djetetom doživjela u javnoj zdravstvenoj ustanovi u Banjaluci.

Ona tvrdi da ih je na pedijatriji dežurni doktor “počastio” psovkama, jer dijete nije imalo zdravstveni karton, te odbio da ga pregleda.

Sve se odigralo prošle srijede, na republički praznik u Srpskoj, kada je ova majka dovela sina na Pedijatriju sa temperaturom 39,2 stepena.

–  Sestre su nas primile, jako ljubazne i fine, i poslale kod dežurnog doktora. E, tu kreće ono najgore. Ulazim u ordinaciju: “Dobro veče doktore” – ništa, doktor kao nijem gleda u svoj računar. Stojim i čekam, nakon nekog vremena podiže glavu i pita za karton, mi karton nemamo jer nismo tu registrovani. “A zašto ne idete tamo gdje ste registrovani, što ste meni došli”. Državni je praznik, kako da ga vodim kad ne radi naš doktor.  On kaže: “Šta ja imam s tim” – prepričala je Milica Branković Topić na svom Fejsbuk profilu.

TESTNA REKLAMA

Ona tvrdi i da im je doktor Branko Ratković na kraju još poručio: “J**e se meni što tvoje dijete ima temperaturu”.

Majka ističe da je dijete na kraju pregledano na Paprikovcu “od strane finog, ljubaznog i stručnog osoblja”, a post je napisala kako bi sugrađane upozorila šta se sve dešava.

Iz banjalučkog Doma zdravlja poručili su da je doktor Ratković dobar doktor, dijagnostičar, “što potvrđuje činjenica da je kod njega registrovano 1.110 pacijenata”.

– Mi doktori, pedijatri, kod svake posjete pacijenta u ordinaciji pitamo za karton, jer još uvijek uz elektronski karton smo dužni evidentirati nalaz i mišljenje u zdravstveni karton – precizirali su u pedijatrijskoj službi Doma zdravlja.

Ističu i da je tokom ove godine doktor Ratković imao 7.379 pregleda djece, te da do sada na njegov rad nije bilo pritužbi.

Mnogi građani koji su pročitali riječi Milice Branković Topić potvrdili su da je doktor Ratković odličan dijagnostičar, ali “definitivno čudan”. Komentari su da je ovaj pedijatar, u odnosu na druge kolege, nekonvencionalan u pristupu prema pacijenatima, te da zna davati šaljive, ali i neprilične komentare. Bilo je, međutim, i teških riječi.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...