Rusija ne utiče na procese donošenja odluka u BiH, smatrajući da to treba da bude suvereni posao organa vlasti zemlje, za razliku od zapadnih ambasada, koje svojim miješanjem u rad kako institucija, tako i pojedinačnih političara, stalno prijeteći i manipulišući, truju situaciju u BiH svojim malignim mijazmima, saopšteno je iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Iz ruske Ambasade navode da nisu mogli da zaobiđu rečenicu u poruci ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića upućenu nekolicini njegovih kolega u državama Istočne Evrope u vezi sa odlukom Savjeta ministara da uskrati mogućnost građanima tih zemalja da glasaju na teritoriji BiH na predstojećim izborima za Evropski parlament.

„Po `uvjerenju` Konakovića, na odluku predstavnika SNSD-a u Savjetu ministara djelovao je famozni `maligni ruski uticaj`, koji, prema zapažanjima ministra, raste svaki dan“, naveli su iz Ambasade i dodali da je u toj izjavi potpuno odsustvo logike.

Iz Ambasade pitaju kako uticaj Rusije može biti „maligan“ za članove i rukovodstvo SNSD-a koji se zalaže za razvoj uzajamno korisnih i konstruktivnih odnosa sa Ruskom Federacijom?

U saopštenju se ističe da rečenica iz Konakovićeve poruke svjedoči samo o težnji da se krivica za nastalu atmosferu lažno prebaci na drugog koristeći primitivne zapadne rusofobične klišeje.

„To je potvrda vlastite nemoći da uspostavi konstruktivni dijalog sa koalicionim partnerima u interesu kako svakog od konstitutivnih naroda BiH, tako i svih građana BiH“, istakli su iz Ambasade Ruske Federacije.

Savjet ministara u drugom krugu glasanja nije postigao potrebni konsenzus za organizovanje glasanja državljana Poljske, Slovenije i Rumunije koji borave na teritoriji BiH, na izborima za Evropski parlament, te na izborima u Rumuniji za tijela lokalne javne uprave u 2024. godini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име