RSS: Donacija Republičke omladine Srpske povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (foto)

Datum:

Share post:

Republička omladina Srpske donirala je đacima Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske lektiru za prvi, drugi i peti razred povodom obilježavanja 23. aprila – Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Član ROS i diplomirani filolog Ana Bajić izjavila je da su omladinci kontaktirali bibliotekara u ovoj školi i saznali da postoji potreba za kompletiranjem lektira u okviru postojećeg plana i programa.

– Željeli smo da povodom Svjetskog dana knjige obogatimo bibliotečki fond, pomognemo nekome, ali i podignemo svijest građana o važnosti čitanja. Knjiga treba da nam bude prijatelj od malena i samo tako smo sigurni da ćemo imati obrazovano i odgovorno društvo – navela je Bajićeva.

Bibliotekar Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Velikoj Obarskoj Vanja Stojanović naglasila je da donacija knjiga znači mnogo ovom kolektivu, koji nije raspolagao dovoljnim brojem lektira za sve razrede.

– Sada djeca neće morati da odlaze po određene naslove u gradsku biblioteku i da se snalaze na druge načine. Još dva naslova nam nedostaju, za koje treba izdvojiti nešto više novca, ali nadam se da ćemo i njih uskoro imati na policama. Zahvaljujem omladincima Republičke stranke Srpske, ali i svim društveno odgovornim preduzećima i udruženjima, poput Pozorištanceta „Maslačak“ koje nam je prije nekoliko dana dostavilo vrijednu donaciju knjiga – poručila je Stojanovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: FK “Podrinje“ iz Janje igra odlučujuću utakmicu za opstanak u Prvoj ligi Srpske

Prva liga Republike Srpske: Bitka za opstanak  Posljednjih 90 minuta prvoligaškog karavana za sezonu 2022/23 biće odigrano u subotu...

MINISTAR MINIĆ: Optužbe iz bijeljinske Gradske uprave su isključivo politikantske prirode

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić prokomentirisao je optužbe koje su na njegov i račun...

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora (foto)

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora U Ugljeviku je održan prvi sastanak...

„Dragiša se uspješno oporavlja“ Vučić posjetio ranjenog Srbina na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je u bolnici Dragišu Galjaka, koji je ranjen u neredima na Kosovu i...