Roditelji TRAŽE SMJENU ministarke Natalije Trivić

Datum:

Share post:

Roditelji učenika banjalučke škole "Branko Radičević" traže smjene u ministarstvu prosvjete.
 

Protesna šetnja roditelja učenika V3 i II6 rodjeljenja Osnovne škole ''Branko Radičević'' iz Banjaluke organizovali su danas još jednu protestnu šetnju, koja je počela ispred škole, a završila ispred Vlade RS.

Roditelji protestuju zbog česte promjene nastavnog kadra u ovoj školi i učiteljica njihove djece Nede Mićić i Nade Vasiljević.

 

Roditelji učenika traže da se stane u kraj stranačkom zapošljavanju u školi. Politika je kažu odavno ušla u školske klupe i zbog toga dolazi do čestih promjena učitelja. 

Na protokol Vlade RS su predali zahtjev u kojem traže smjenu ministarke prosvjete i kulture RS Natalije Trivić.

Tvrde da učitelji dolaze po stranačkoj liniji  – posebno oni učitelji koji imaju člansku kartu Ujedinjene Srpske, čiji je član i ministar Natalija Trivć. Njihov zahtjev je kažu primio radnik obezbjeđenja.

''Upućeni smo da u ponedjeljak u 8h dođemo sa druge strane Vlade i da potražimo dotičnog gospodina i da će on zajedno sa nama ovo i zvanično predati na protokol'', kaže za BN TV Milica Malešević, roditelj jednog od učenik V3 odjeljenja OŠ ''Branko Radičević''.

Roditelji su pružili podršku učiteljicama Nedi Mićić i Nadi Vasiljević. Godinama je tvrde u školi ''Branko Radićević'' stranačka knjižica osnovni uslov za dobijanje posla. 

 

''Želimo da ukažemo na sve probleme koji se tiču ove škole. Ti problemi se vuku godinama, sada je kulminiralo ovom promjenom učiteljice i političkog zapošljavanja i diskriminacije'', kaže Boris Antonić roditelj jednog od učenika V3 odjeljenja OŠ ''Branko Radičević''

''Ovo nikako nije dobro za našu djecu. Ja sam pripadnik stare garde gdje je bilo pravilo da jedan učitelj koji započne tu generaciju zvede djecu do kraja. To nije dobro za psihološki razvoj djeteta. Kakva je ovo poruka za našu djecu, jer je opšte poznato da ova škola često mjenja nastavni kadar'', kaže Brankica Milešić, roditelj jednog od učenika II6 odjeljenja OŠ ''Branko Radičević''

Među nastavnim kadrom koji je promjenjen je i učiteljica II6 odjeljenja, Neda Mićić. student generacije. U školi je radila pet godina. Kaže da su joj ugovori na određeno produžavni mnogo puta. Tvrdi da su zakoni o radu i Osnovom obrazovanju u njenom slučaju prekršeni.

''11. januar mi je prekinut Ugovor, nakon žalbe Školskom odboru, jer zvanično ja nisam dobila odgovor Školskog odbora, a ipak mi je Ugovor prekinut. Djeca su dobila novu učiteljicu, privikavaju se koliko mogu. Malo ko ovdje razmišlja o djeci i njihovim interesima'', kaže učiteljica Neda Mićić

 

Nada Vasiljević, najmlađi master razredne nastave u Srspkoj učila je V3 odjeljenje. Tvrdi da je i sama bila dio političke igre, jer je to kaže bio jedini način da se riješi njen status u školi.

''Uticaj politike i rukovodilaca škole i Ministarstva kulture dobila sam otkaz, jer im nisam politički podobna i iz razloga što postoje uticaj gdje ne stavljaju ni djecu ni radnike. U ovoj školi se ne gleda ko kako radi, nego ko je dobar u ostvarivanju političkih interesa'', kaže učiteljica Nada Vasiljević.

Direktor Osnovne škole ''Branko Radičević'' rekao nam je u telefonskom razgovoru da Zakon i sve druge školske procedure i pravilnike poštuje. Negira priče o namještanju konkursa, a svi koji smatraju da su oštećeni kaže imaju pravo da se žale. Iz resornog ministarstva na naša konkretna pitanja o stranačkom zapošljavanju i dešavanjima u Osnovnoj školi Branko Radičević nisu odgovorili.

U pisanom odgovoru naveli su da škole samostalna pravna lica koja imaju svoje organe upravljanja i rukovođenja, te da Ministarstvo u postupku prijema i raspoređivanja radnika ne može vršiti uticaj na škole.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradu Bijeljina donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo (foto)

Gradu Bijeljina su donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo Gradu Bijeljina je isporučena vrijedna...

KOMUNALNA POLICIJA: Zaključiti ugovore sa novim davaocem usluge odvoza otpada – AD „Komunalac“ Bijeljina

Odjeljenje Komunalne policije Gradske uprave Grada Bijeljina, apeluje i poziva sve građane i privredne subjekte sa područja i...

Učenici bijeljinske Gimnazije na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi u Srbiji (foto)

Učenici Gimnazije ’’Filip Višnjić’’ Bijeljina učestvovali su na Republičkom takmičenju iz geografije koje je održano u Blaževu, Brzeća...

VIŠKOVIĆ: Povezivanje Banjaluke i Beograda auto-putem projekat od nacionalnog interesa

Jedan od ključnih infrastrukturnih projekata od nacionalnog interesa je povezivanje Banjaluke i Beograda auto-putem i na to sam...