Slavenko Ristić donacijom podržao Sigurnu kuću i razgovarao o važnosti Alimentacionog fonda

Datum:

Share post:

Kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić razgovarao je sa članicama Fondacije „Lara“ iz Bijeljine o važnosti usvajanja Zakona o privremenom izdržavanju djece kojim bi bio uspostavljen alimentacioni fond, te donirao sredstva za podršku radu Sigurne kuće koju je ova nevladina organizacija osnovala 2012. godine.

Ristić je naveo da će se u poslaničkom mandatu, ukoliko ga osvoji, zalagati za što brže usvajanje  Zakona o privremenom izdržavanju djece, u javnosti nazvanom i Zakon o Alimentacionom fondu, koji se za sada nalazi u formi nacrta.

TESTNA REKLAMA

– To bi značajno poboljšalo položaj samohranih roditelja, odnosno osiguralo materijalno zbrinjavanje djece nakon razvoda roditelja. Smatram da je ovo zakonsko rješenje kvalitetno i neophodno, o čemu sam se konsultovao sa Savjetom za pravna pitanja Republičke stranke Srpske, a želim da o tome porazgovaram i ovdje u Fondaciji „Lara“, kao jednoj od najprepoznatljivijih organizacija kada je riječ o zaštiti prava žena, posebno ranjivih kategorija – istakao je Ristić.

On je naglasio da mu je drago što RSS, stranka čiji je lider, već ima dobru saradnju sa „Larom“.

– Tokom prošlogodišnje proslave 8. marta, članice RSS su otkupile određene proizvode koje svojeručno izrađuju žene iz Sigurne kuće, jer smo željeli da im damo podršku. Neke od predstavnica „Lare“ poznajem lično i želim da zahvalim za priliku da dodatno budem upoznat o problemima u ostvarivanju prava žena i da zajedno dogovorimo načine daljeg djelovanja – dodao je Ristić.

Koordinatorka Sigurne kuće Milka Stević zahvalila je Slavenku Ristiću na uručenoj donaciji i interesovanju za rad Fondacije „Lara“, te istakla da bi usvajanje Zakona o privremenom izdržavanju djece bio važan korak u postizanju prava za samohrane roditelje, ali i djecu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...