U skladu sa naredbama Ministarstva pravde Republike Srpske Kazneno-popravni zavod Bijeljina preduzeo je sve mjere u cilju sprečavanja pojave i širenja korona virusa.

Preduzete su sledeće mjere: obustava posjeta za zatvorenike i pritvorenike, obustava  korištenja pogodnosti van ustanove, obustava angažovanja zatvorenika na vanjskim radilištima, te obustava posjetama kulturnih i sportskih događaja van ustanove.

Bijeljina: U avgustu kraj radova na novom modernom zatvoru ...

Uspostavljena je saradnja sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Bijeljina, čiji su pripadnici u našoj Ustanovali izvršili edukaciju zatvorenika u vezi sa korona virusom i preventivnim mjerama za suzbijanje pojave i širenja virusa.

"Kazneno-popravni zavod Bijeljina obezbjedio je zaštitna sredstva za sve zatvorenike, pritvorenike i zaposlene. Obezbjeđene su dovoljne količine sredstava za dezinfekciju prostorija i prostora kako u zatvorenom dijelu ustanove tako i na poluotvorenim odjeljenjima. Takođe, u okviru naše ustanove, preduzete su mjere kojih se pridržavaju svi zaposleni radnici, a odnose se na mjerenje tjelesne temperature prilikom dolaska na posao, obavezne dezinfekcije ruku i obuće, te korišćenje zaštitnih maski i rukavica i držanja socijalne distance prilikom obavljanja radnih zadataka", rekao je za InfoBijeljina Milenko Gajić, direktor KPZ Bijeljina.

VRIJEME IZVOĐAČIMA IDE NA RUKU Gradnja novog zatvora u Bijeljini ...

Gajić dodaje da su pripadnici Zdravstvene inspekcije Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Bijeljina izvršili inspekcijski pregled ove Ustanove u vezi sa preduzetim mjerama na sprečavanju pojave i širenja korona virusa i tom prilikom konstatovali da su sve naređene mjere preduzete i da se iste doslijedno poštuju.

"U skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije rad u Ustanovi je organizovan sa minimalnim brojem potrebnih izvršilaca u cilju nesmetanog obavljanja poslova i zadataka, osim kada su pitanju pripadnici Službe obezbjeđenja koji su angažovani na obezbjeđenju Ustanove u punom kapacitetu.  Posebno bi istakli solidarnost radnika koji su se dobrovoljno, u skladu sa svojim mogućnostima, odrekli dijela plate za mart 2020. godine u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske. Odziv radnika za ovu akciju je bio 100%", dodao je Gajić.

Pored vanrednog stanja zbog korona virusa KPZ Bijeljina funkcioniše nesmetano, a svi planirani zadaci se obavljaju kontinuirano, te da se u izvršenju istih posebno vodi računa o zaštiti zdravlja zatvorenika, pritvorenika i zaspolenih radnika.

Izvor: www.infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име