RIJEDAK PRIMJER solidarnosti zaposlenih u KPZ Bijeljina

Datum:

Share post:

U skladu sa naredbama Ministarstva pravde Republike Srpske Kazneno-popravni zavod Bijeljina preduzeo je sve mjere u cilju sprečavanja pojave i širenja korona virusa.

Preduzete su sledeće mjere: obustava posjeta za zatvorenike i pritvorenike, obustava  korištenja pogodnosti van ustanove, obustava angažovanja zatvorenika na vanjskim radilištima, te obustava posjetama kulturnih i sportskih događaja van ustanove.

Bijeljina: U avgustu kraj radova na novom modernom zatvoru ...

Uspostavljena je saradnja sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Bijeljina, čiji su pripadnici u našoj Ustanovali izvršili edukaciju zatvorenika u vezi sa korona virusom i preventivnim mjerama za suzbijanje pojave i širenja virusa.

"Kazneno-popravni zavod Bijeljina obezbjedio je zaštitna sredstva za sve zatvorenike, pritvorenike i zaposlene. Obezbjeđene su dovoljne količine sredstava za dezinfekciju prostorija i prostora kako u zatvorenom dijelu ustanove tako i na poluotvorenim odjeljenjima. Takođe, u okviru naše ustanove, preduzete su mjere kojih se pridržavaju svi zaposleni radnici, a odnose se na mjerenje tjelesne temperature prilikom dolaska na posao, obavezne dezinfekcije ruku i obuće, te korišćenje zaštitnih maski i rukavica i držanja socijalne distance prilikom obavljanja radnih zadataka", rekao je za InfoBijeljina Milenko Gajić, direktor KPZ Bijeljina.

VRIJEME IZVOĐAČIMA IDE NA RUKU Gradnja novog zatvora u Bijeljini ...

Gajić dodaje da su pripadnici Zdravstvene inspekcije Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Bijeljina izvršili inspekcijski pregled ove Ustanove u vezi sa preduzetim mjerama na sprečavanju pojave i širenja korona virusa i tom prilikom konstatovali da su sve naređene mjere preduzete i da se iste doslijedno poštuju.

"U skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije rad u Ustanovi je organizovan sa minimalnim brojem potrebnih izvršilaca u cilju nesmetanog obavljanja poslova i zadataka, osim kada su pitanju pripadnici Službe obezbjeđenja koji su angažovani na obezbjeđenju Ustanove u punom kapacitetu.  Posebno bi istakli solidarnost radnika koji su se dobrovoljno, u skladu sa svojim mogućnostima, odrekli dijela plate za mart 2020. godine u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske. Odziv radnika za ovu akciju je bio 100%", dodao je Gajić.

Pored vanrednog stanja zbog korona virusa KPZ Bijeljina funkcioniše nesmetano, a svi planirani zadaci se obavljaju kontinuirano, te da se u izvršenju istih posebno vodi računa o zaštiti zdravlja zatvorenika, pritvorenika i zaspolenih radnika.

Izvor: www.infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...