Ratni oficiri i komandanti Vojske RS i MUP-a RS: Gradonačelnik Bijeljine mora naučiti šta je patriotizam i poštovanje žrtve (foto)

Datum:

Share post:

Obraćanje Nike Sjerića, ratnog načelnika Štaba Garde Panteri u ime ratnih oficira i komandanata Vojske Republike Srpske i MUP-a Republike Srpske prenosimo u cjelosti:

„Poštovani Borci Republike Srpske,

Danas smo se okupili ovdje da iskažemo svoіu zabrinutost i ogorčenost na postupke i izjave gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Vi znate da smo mi, ovdje okupljeni, obavljali najodgovornije ratne dužnosti i sa vama zajedno prošli kroz ratni vihor dіjeleći sve naše nedaće, muke i uspjehe.

A uspjeh je da danas živimo u miru u našoj Republici Srskoj, i to nema cijenu.

Na našu veliku žalost, ispostavilo se da nas je čovjek koji je preuzeo vrlo odgovornu funkciju u ovom gradu, uveliko potcijenio i duboko povrijedio.

Ne samo nas okupljene ovdje, nego svakog koji se borio za našu Republiku.

I ako mnogi i dalje ćute, mi se ne možemo i nemamo pravo oglušiti na njegove postupke zato smo se danas okupili.

Ako gradonačelnik ne zna ko smo, neka se raspita.

Mi smo branili Republiku Srpsku, njen ustavno-politički sistem, njene zakone kao izraz potrebe i volje naroda.

Mi smo se borili za naš narod i za naše institucije.

Nije prvi put da gradonačelnik Petrović u žaru svoje političke borbe negira institucije Republike Srpske i ushićeno javno govori da nema Predsjednika Republike Srpske, a mi u ratu ginuli da ga bude i da ga ima, to je institucija.

Ko će obavljati dužnost predsjednika određuje volja većine naroda Republike Srpske i gradonačelnik Bijeljine je izabran voljom većine, kojoj su i neki od nas pripadali.

Naš Ustav, kao mjerilo državnosti Republike Srpske braniće njen pravni poredak.

U njemu іe naglašena podjela vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, a svi zakoni to preuzeli i potvrdili.

Gradonačelnik Petrović ne poštuje ni Ustav Republike Srpske, ni zakone Republike Srpske jer između ostalog ne izvršava odluke Skupštine Grada Bijeljina.

Nije formirao punu izvršnu vlast Grada, što je zakonska obaveza.

On proziva kriminal i kriminalce, i treba da proziva i da se bori sa tim jer kao gradonačelnik ima tu obavezu.

Ali ne smije da zaboravi da su njegova djela možda najteži oblik kriminala, jer ponižava i vrijeđa naše institucije.

I zato su njegovi postupci i javno izgovorene, riječi, za nas koji smo krvarili za našu Republiku, najteži oblik kriminala i želimo to jasno i glasno reći.

Osuđujemo svrstavanje gradonačelnika Petrovića na stranu mrzitelja Republike Srpske, onih koji pod krinkom priče o zajedništvu, žele da uskrate prava našem narodu, i onih koji bi naviše voljeli da nema ni nas ni Republike Srpske.

Takve ljude gradonačelnik dočekuje raširenih ruku u centru Bijeljine i nasladjuje se njihovim osporavanjem vrijednosti za koje smo se borili i dali najvrijednije što smo imali.

Zar su Džaferović i Šmit, koga Republika Srpska ne priznaze za visokog predstavnika, a on priznaje, dobronamjernici i zalubljenici Republike Srpske, da sa njima gradi Republiku Srpsku, a naše institucie ignoriše.

Ne možemo i nećemo da prihvatimo gradonačelnika koji oduzima objekte udruženjima boraca koji neguju sjećanja na podvige i junaštva u odbrani naroda, a mnogi drugi objekti i firme propadaju ostavljeni bez negove brige.

Ne možemo i nećemo da prihvatimo gradonačelnika koji se nije udostojio da dođe na vrijeme i oda počast našim saborcima već im svojim kašnjenjem potresa kosti, a nama vrijeđa rane.

Spomenici poginulim borcima, iz svih odbrambenih ratova održavaju se ako se i kad stigne i načešće su zapušteni.

Tako prema nama, a prema mrziteljima je snishodljiv i ponizan.

Mi smo pod svaku cіjenu branili i odbranili našu zajedničku dragocijenost Republiku Srpsku.

Gradonačelnik brani svoz položaj i platu od 6.500 KM.

Je l’ to vrijedno njegovog odnosa prema nama i Republici Srpskoj?

Gradonačelnik mora naučiti šta je patriotizam i poštovanje žrtve.

Jasno nam je da pojedini mediji čine sve da zavade naš narod, ali je nedopustivo da gradonačelnik koji treba da ujedinjuje pristaje na to.

Svakom takvom ponašanju bićemo uvijek opomena.

Braćo borci, možemo različito misliti o svemu, ali vrijednosti za koje smo se borili trebamo jedinstveno i složno braniti od svakog ko ih ne poštuje i ruši.

Živjela Republika Srpska!“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...